România, victorie confortabilă în fața Lituaniei, în Liga Națiunilor

România, victorie confortabilă în fața Lituaniei, în Liga Națiunilor
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

“Tricolorii” s-au impus la Ploiești, scor 3-0, în fața unei echipe care nu i-a pus nicio problemă în ultima partidă de pe teren propriu din Grupa 4.

Elevii lui Cosmin Contra au început bine partida, iar titularul surpriză, George Pușcaș, a deschis scorul încă din minutul șapte. Forcing-ul românilor a continuat, iar după un sfert de oră, Maxim a lovit bara, după o acțiune personală.

România a dominat clar partida și nu le-a oferit nicio șansă lituanienilor. Până la finalul reprizei, Keseru și Maxim au mai trecut pe lângă gol, dar scorul pauzei a fost 0-0. Oaspeții nici nu au apucat bine să se așeze în teren la începutul actului secund și Keșeru a majorat diferența, în urma unei combinații de efect între Stanciu și Maxim.

“Tricolorii” au redus turația, dar s-au aflat tot la conducerea jocului. Stanciu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 65, când a înscris din lovitură liberă. Finalul de meci a consemnat debutul în Națională al lui Ianis Hagi, dar și o eliminare în tabăra Lituaniei. Astfel, România s-a impus cu 3-0.

Echipe de start:

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu – Stanciu (Cicâldău ‘72), Anton – Chipciu (Deac ’65), Keșeru (Hagi ‘68), Maxim – Pușcaș

Lituania: Setkus – Vaitkunas, Girdvainis, Zulpa, Baravykas – Simkus (Slivka ‘65), Vorobjovas – Petravicius (Kazlauskas ‘80), Siredgas, Novikovas – Cernych (Sernas ‘74)

“Tricolorii” au urcat pe locul doi în grupă, cu nouă puncte, iar în ultima partidă din Liga Națiunilor vor întâlni Muntenegru, marți, 20 noiembrie, de la ora 21:45.

Comenteaza