România, victorie la limită împotriva Croației

România, victorie la limită împotriva Croației
“Vulturii” au învins în deplasare, într-un meci tensionat și foarte echilibrat, scor 58-56, în preliminariile World Cup 2019.

Partida dintre cele două reprezentative a început foarte echilibrat. Croații au început prost din punct de vedere ofensiv și după aproape 4 minute de joc scorul era doar 2-3 pentru tricolori. Jocul echipei naționale a intrat încet-încet în declin, dar primul sfert s-a încheiat la egalitate, 16-16.

În sfertul sfertul al doilea, cele două echipe au mers, în continuare, cap la cap și echilibrul în joc și pe tabelă s-a păstrat până aproape de finalul primei reprize. Dar, în ultimele 2 minute, croații au profitat și s-au distanțat la 3 posesii, iar scorul pauzei a fost 28-21.

Cu doar 5 puncte marcate în sfertul secund, "Vulturii" au stat prost la capitoloul recuperări, unde au fost dominați clar de adversar. Croații au avut 9 recuperări offensive și 27-19 per total. Jocul prost cu pivotul a contribuit la evoluția slabă din defensive, dar Emanuel Cățe a încheiat prima parte cu 3 pcunte și 6 recuperări. Remarcații primei părți au fost Peric (10 puncte, 5 recuperări) și Kuti (8 puncte, 1 recuperare).

Partea secundă a partidei a început cu un joc confuz din partea tricolorilor, cu multe greșeli în ambele faze. Croații au speculat foarte bine lipsa de concentrare a echipei noastre și s-au distanțat la 10 puncte la jumătatea sfertului al treilea.

Zare Markovski a tras semnalul de alarmă și România a început revenirea. "Vulturii" au adoptat un joc defensive agresiv, care i-a surprins pe adversari și s-au concentrate mai bine la finalizare. Astfel, la final de sfert, tabela indica 38-37 în favoarea gazdelor.

Ultima parte a partidei a continuat cu jocul bun al tricolorilor și s-a revenit la echilibrul din prima repriză. În prima parte a sfertului, Kuti a fost artizanul revenirii României și jucătorul lui U-BT a fost prezent la fiecare fază importantă creată de baschetbaliștii lui Zare Markovski. În final, echipa Croației s-a apropiat din cauza procentajului prost la aruncările libere al "vulturilor", dar tricolorii au triumfat, 58-56.

Cei mai buni jucători de pe teren au fost Cățe (13 puncte, 14 recuperări) și Kuti (16 puncte, 4 recuperări), pentru România, iar din reprezentativa croată s-au remarcat Peric (19 puncte, 12 recuperări) și Zoric (11 puncte, 5 recuperări). Echipa națională va juca împotriva Italiei în următorul meci din preliminariile World Cup 2019. Partida va avea loc la Cluj-Napoca, luni, 26 februarie, de la ora 19:00.

Comenteaza