România, victorie mare în fața Angliei. "Micii tricolori" sunt cu un pas în semifinalele Campionatului European

România, victorie mare în fața Angliei. "Micii tricolori" sunt cu un pas în semifinalele Campionatului European
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Reprezentativa de tineret a reușit o victorie impresionantă în fața britanicilor, scor 4-2 și e aproape de calificarea în careul de ași al competiției. 

România a început curajos și partida cu englezii, iar Ianis Hagi a încercat să îl surpindă pe Henderson, încă din startul jocului. Forcingul elevilor lui Rădoi a continuat, iar Ivan de două ori și Man au trecut pe lângă deschiderea scorului. Treptat, englezii au preluat inițiativa și au dominat la capitolul posesie. Ca și în meciul cu Croația, “micii tricolori” au căzut inexplicabil, însă britanicii nu au putut profita. Apărarea României a jucat foarte bine, iar scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund a fost unul cu ocazii de ambele părți. Mai întâi, Florin Ștefan a scos de pe linia porții, iar la faza imediat următoare, Hagi a fost aproape de a deschide scorul. Treptat, presiunea Angliei a crescut, cu puține momente în care români au reușit să iasă din propria jumătate. La intrarea în ultimul sfert de oră, Coman a primit o minge în careu, și-a fentat adversarul și a fost faultat. Pușcaș a transformat fără emoții penalty-ul, iar România conducea cu 1-0.

Replica Angliei a venit imediat, după ce britanicii au profitat de relaxarea românilor. Gray a l-a evitat bine pe Dragomir și l-a învins pe Radu cu un șut la colțul lung. Deși presiunea la poarta României a crescut din nou, Hagi a reușit să îi readucă pe “micii tricolori” în avantaj. Românii nici nu au apucat să se bucure, că Abraham a și reușit să înscrie, restabilind egalitatea. La doua două minute, Coman a avut o inscursiune pe partea stângă, a tras de la distanță, iar Henderson a scăpat mingea în poartă. Același Coman a mai dat o dată lovitura și România e cu un pas în semifinalele Campionatului European, după ce a învis Anglia, scor 4-2. 

Echipe de start:

România U21: Ionuţ Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan - Băluţă, Cicâldău – Man (Dragomir ‘74), I.Hagi (Nedelcu ‘88), Ivan (Fl. Coman ‘63) - Puşcaş

Anglia U21: Henderson - Kenny, Clarke Salter, Tomori, Dasilva (Abraham ‘77) - Dowell, Maddison, Mount – Barnes (Sessegnon ’46, Foden ‘56), Calvert-Lewin, Gray

Următorul meci al naționalei de tineret va fi în 24 iunie, împotriva Franței.

 

Comenteaza