Românii, văzuți prin ochii fotbalistului togolez de la „U” Cluj. „Au ceva din sufletul african. Nu sunt bogați, dar iubesc viața!”

Românii, văzuți prin ochii fotbalistului togolez de la „U” Cluj. „Au ceva din sufletul african. Nu sunt bogați, dar iubesc viața!”
| Foto: Facebook - FC Universitatea Cluj

Fotbalistul născut în Franța a trecut și pe la alte echipe din România, unde a avut parte și de experiențe neplăcute.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Charles Acolatse, 26 de ani, născut în Franța, dar de origine togoleză, e mijlocaș la U Cluj și a povestit pentru Gazeta Sporturilor despre viața din România și experiențele prin care a trecut în țara noastră. 

Fotbalistul e în România din toamna lui 2017 și, înainte de a juca pentru U Cluj, s-a aflat și în lotul altor echipe. A început la Foresta Suceava, apoi a mai trecut pe la Daco-Getica, Turris Turnu Măgurele și Dunărea Călărași. La Cluj a ajuns în vara acestui an.

Nemulțumit de vremea din Suceava și țepuit la Călărași

Cu experiențe la echipe din toate regiunile istorice ale României, Acolatse a povestit despre impactul pe care l-au avut primele luni în țara noastră, pe când era la Suceava.

„În Suceava am stat puțin, doar patru luni. Eram mulți străini, stăteam la comun, nu prea am priceput mult din acea perioadă. Dar era un oraș drăguț acolo, cu oameni foarte, foarte calmi, de pus la inimă. Ce țin minte… am prins o vreme teribilă acolo, începutul lui octombrie, oribil, n-am pomenit așa ceva în viața mea. Mie îmi place soarele”, a spus Charles Acolatse.

„La Călărași am întâlnit, din păcate, oameni care ne-au țepuit pe mine și pe alții de banii din contract”, mai spune Charles Acolatse.

„Știam că România era o țară comunistă”

Mijlocașul defensiv a vorbit și despre ce impresie i-au lăsat românii. „Au ceva din sufletul african. Nu sunt bogați, la fel ca noi, dar iubesc viața! Oamenilor nu le pasă ce faci, adică nu te judecă, nu stau să te critice. Sau nu simt eu. Românii sunt oameni faini.

Am simțit o diferență mare între București și Cluj. Bine, la fel e și în Franța, am trăit și la Paris, și lângă ocean, la Nantes. Oamenii din provincie sunt mai calmi, pe chill, își oferă mai mult timp să te ajute la cumpărături, pe stradă.”, a spus Charles.

„În Franța, românii nu sunt apreciați”

Înainte de a juca în România, Charles Acolatse a evoluat și în Franța. De acolo, fotbalistul a rămas cu câteva impresii despre țara în care evoluează acum.

„Știam că era o țară comunistă, auzisem de Nicolae Ceaușescu, chiar știam de aceste detalii. În Franța, românii nu sunt apreciați, nu au o reputație bună. Îi consideră „gipsy”, oameni care fură sau care mint. Dar de fapt, nu este așa, românii adevărați sunt super, nu sunt hoți sau răi. Aaa, că mai sunt și de acest gen, peste tot sunt. Uite, ce-mi mai place la români: îi văd bine pe oamenii de culoare, africani”, a mai declarat jucătorul togolez.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza