Rugbiștii de la CS "U" Cluj se pregătesc pentru debutul în play-out-ul Ligii Naționale

Rugbiștii de la CS "U" Cluj se pregătesc pentru debutul în play-out-ul Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/RugbyUCluj

Echipa clujeană se va duela cu CSM Galați în primul meci din cea de-a doua fază a campionatului.

După ce au încheiat prima parte a campionatului pe locul 3 în Grupa A, rugbiștii de la CS "U" Cluj se pregătesc pentru debutul în play-out. În cea de-a doua parte a campionatului, clujenii vor întâlni R.C. Grivița București, Știința Petroșani, Politehnica Iași, R.C. Gura Humorului, C.S.M. Suceava, C.S. Năvodari, R.C. Bârlad, C.S.M Galați și C.S.U. Alba Iulia.

"Au trecut mai bine de două luni de la ultimul meci, o perioadă destul de lungă pentru jucători fără participare în competiții. Ne-am reluat activitatea pe data de 11 iulie și din păcate, în acest răstimp, 5 jucători au părăsit echipa noastră: doi dintre ei au renunțat la activitatea sportivă iar trei au plecat la alte cluburi din țară.

În același timp însă ni s-au și alăturat trei jucători noi, doi dintre ei cu roluri pe pachetul de înaintare iar al treilea va completa linia de trei sferturi. Am avut o perioadă de 6 săptămâni destul de grea, în care am încercat, în prima parte, să ne concentrăm mai mult pe pregătirea fizică iar mai apoi pe partea tehnică și organizare.

Jucătorii s-au antrenat foarte bine și au răspuns pozitiv acestei perioade de pregătire. Așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului, vor fi 9 meciuri întinse pe parcursul a trei luni și jumătate și în plus, tot în aceast răstimp, vom avea și trei turnee de rugby în 7 plus Cupa României deci… vom începe o campanie intensă și grea.

Nu vreau să cred că vom întâmpina probleme în atingerea obiectivului nostru ca echipă. Este foarte important sa rămânem concentrați pe ceea ce ne dorim cu un singur gând: să câștigăm toate cele 9 meciurilor de campionat precum și turneele de rugby în 7", a declarat antrenorul Cristian Săuan pentru u-cluj.ro.

Primul meci din play-out al echipei clujene va fi contra celor de la CSM Galați. Partida e programată sâmbătă, de la 11:00, pe terenul din Parcul Sportiv "Iuliu Hațieganu".

Comenteaza