Rugby pe Cluj Arena. Derby România - Georgia

Rugby pe Cluj Arena. Derby România - Georgia
| Foto: Dan Tăuţan

Căpitanul naţionalei de rugby a României, Mihai Macovei, component al echipei franceze Colomiers, spune că un meci cu Georgia este un derby indiferent când se joacă.

 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

''Meciul România - Georgia este un derby indiferent de etapa (din Rugby Europe Championship - n.r.) în care se joacă. Ne-am duelat de la egal la egal, ne cunoaştem punctele forte, pe cele slabe, ne ştim între noi. Va fi o presiune foarte mare, mă gândesc că posibil un avantaj de a-l juca în ultima etapă ar fi fost acela că până atunci tu deja ai încă patru meciuri disputate, relaţiile de joc se leagă altfel, ne simţim mai bine pe teren. Suntem pregătiţi pentru acest meci, dorim să facem un joc bun, trebuie să fim concentraţi, să ne apărăm foarte bine şi să punem puncte pe tabelă de câte ori avem ocazia, trebuie să fim eficienţi'', a spus Macovei, potrivit site-ului FRR.

El a menţionat că şi-a găsit coechipierii ''cu poftă de antrenament, de victorie, foarte concentraţi şi motivaţi pentru a obţine rezultate bune''. ''Am avut o săptămână bună de antrenamente şi sper ca acest lucru să se vadă sâmbătă, în meciul cu Georgia'', a precizat căpitanul tricolorilor, adăugând că este un lucru pozitiv faptul că au apărut mai mulţi jucători noi în lot care trebuie ajutaţi să se integreze cât mai bine.

Macovei a făcut de asemenea un apel către suporteri de a veni în număr cât mai mare pe Cluj Arena pentru a-i susţine pe ''Stejari''. ''Sper din tot sufletul să vină lumea la stadion, pentru că la ultimele meciuri jucate acolo am rămas dezamăgit pentru că a venit puţină lume, probabil din cauza vremii, probabil din cauza unor alte evenimente sportive la care şi-au dorit să meargă. Sper ca de această dată, pentru că este un derby şi cel mai important meci pentru noi în 6 Naţiuni B, să vină lumea să ne susţină. Ce pot să le spun suporterilor este că dorim să le oferim un spectacol rugbystic şi le promitem că vom da totul pe teren'', a mai spus, printre altele, Mihai Macovei.

Naţionala de rugby a României va debuta sâmbătă, 9 februarie, în sezonul 2019 al Rugby Europe Championship, în meciul împotriva Georgiei. Partida va avea loc pe Cluj Arena, de la ora 14,00, iar intrarea este liberă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza