S-a anunțat locația meciului de Fed Cup Cehia-România. Suprafața nu le avantajează pe Halep & Co.

S-a anunțat locația meciului de Fed Cup Cehia-România. Suprafața nu le avantajează pe Halep & Co.

Partida din luna febraurie contează pentru primul tur al Grupei Mondiale, iar româncele vor întâlni chiar una dintre finalistele din acest an. 

România a reușit două victorii în acest an, împotriva Canadei și Elveției, ambele la Cluj-Napoca și a reușit calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup. În februarie, “tricolorele” vor întâlni o mai veche cunoștiință, Cehia, în deplasare. Partida se va disputa la Ostrava, în Ostravar Arena, de 6.350 de locuri, pe o suprafață hard indoor, nefavorabilă lui Halep & Co.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în competiția internațională, cu Cehia ieșind de fiecare dată învingătoare. Prima dată, în 1980, duelul s-a disputat în sferturile de finală, iar cehoaicele s-au impus cu 2-1. Cel mai recent duel a fost cel din 2016, de la Cluj-Napoca, când Cehia s-a impus la limită, în urma meciului de dublu.

Jucătoarele din Cehia vor disputa în acest an chiar finala Fed Cup, pe teren propriu, la Praga, împotriva Statelor Unite. Cehoaicele sunt de 10 ori câștigătoare în competiția internațională, în timp ce cea mai bună performanță a României sunt sferturile de finală, în cinci rânduri, ultima dată în 1981.

Din echipa Cehiei ar putea face parte Karolina Pliskova (6 WTA) și Petra Kvitova (7 WTA). Finalistele din acest an stau bine și la dublu cu Barbora Krejcikova și Barbora Krejcikova (ambele 2 WTA).

 

Comenteaza