News alert S-a decis, va fi "măcel"! Misiune grea pentru "U", din Liga 2 promovează direct doar 2 echipe

S-a decis, va fi "măcel"! Misiune grea pentru "U", din Liga 2 promovează direct doar 2 echipe

Deşi lăsase să se înţeleagă că în sezonul 2018/2019 din Liga 2 vor promova 4 echipe, pentru a da o şansă cluburilor de tradiţie precum "U" Cluj, UTA, FC Argeş, Farul Constanţa sau Petrolul Ploieşti să se întoarcă în primul eşalon, "populat" acum cu echipe din Chiajna, Voluntari sau Călăraşi, preşedintele FRF s-a răzgîndit.

Comitetul Executiv al FRF de luni a aprobat calendarul competițional pentru noul sezon al Ligii 2 Casa Pariurilor. Astfel, campionatul va începe în weekendul 4-5 august, urmând în 2018 să se joace 21 de etape. Ultima rundă din acest an va avea loc în 8-9 decembrie.

Liga 2 se va relua în 23-24 februarie 2019 și va avea programată ultima etapă, cea cu numărul 38, în weekendul 1-2 iunie 2019.

În noul sezon de Liga 2 vor participa 20 de cluburi. Primele două vor promova în Liga 1, a treia clasată va disputa un baraj în dublă manșă cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Echipele clasate pe locurile 16-20 vor retrograda în al treilea eșalon. 

Descarcă AICI Calendarul oficial al Ligii 2 din sezonul 2018/2019

A minţit Burleanu?

“În luna iunie vom pune din nou pe agendă toate datele pe care firma de consultanţă de la UEFA ni le pune la dispoziție şi vom hotărî cum ar trebui să arate sistemul. Viziunea noastră e următoarea: în sezonul 2019-2020 să avem o Liga 1 cu 16 echipe. „Asta ar oferi avantaje echipelor care vin din liga a treia, sunt echipe de tradiţie între ele. Şi un alt argument este că ai reuşi să-ţi consolidezi veniturile din drepturile TV sau să le creşti”, anunţa Răzvan Burleanu, conform ProX.

Adversari unul şi unul pentru "U"

FC Universitatea Cluj îşi propune să promoveze la finalul sezonului viitor, pentru a sărbători centenarul clubului în Liga 1. Misiunea se anunţă de pe acum extrem de dificilă, având în vedere numele adversarelor, dar şi bugetele pe care administraţiile locale din Piteşti, Ploieşti, Arad sau Bacău sunt pregătite să le cheltuie pentru ca echipele lor să ajungă în primul eşalon.

Iată adversarii Universităţii în sezonul 2018/2019 din Liga 2:

Academica Clinceni
ACS Poli Timișoara
Aerostar Bacău
ASU Poli 
Chindia Târgoviște / FC Voluntari (cele două echipe vor juca barajul)
CS Afumați
CS Balotești
CS Mioveni
Farul Constanța
FC Argeș
FC Brașov
Jiul Petroșani
Juventus București
Luceafărul Oradea
Pandurii Tg. Jiu
Petrolul Ploiești
Ripensia Timișoara
FC Universitatea Cluj
Unirea Brăila
UTA Arad

"Liga 2 o să fie una trăsnet, cu echipe puternice, de tradiție! Fotbalul românesc trăiește, iar noi suntem bucuroși că facem parte din el. Pentru "U" Cluj e o bucurie imensă că am făcut un nou pas important! Aici fotbalul nu a murit și nu va muri niciodată!", a declarat mijlocașul Universităţii Cluj, George Florescu, potrivit gsp.

Adversari cu nume pentru Cluj, în lupta pentru promovare: Petrolul, Farul, Argeş, UTA, Bacău, Poli Timişoara

Farul Constanţa a reuşit să promoveze din Liga 3 avându-l pe bancă pe Petre Grigoraş: "Mă bucur pentru toate echipele de tradiție care au reușit să promoveze, pentru că fotbalul fără suporteri este pustiu. Vedem multe meciuri din Liga 1 cu audiență foarte mică fiindcă echipele nu au istorie în spate și nu au suporteri. Echipa noastră a renăscut din cenușă, suporterii au avut această inițiativă", a declarat tehnicianul echipei de la malul mării.

UTA se bazează în continuare pe Ionuț Popa, care pune condiții pentru a rămâne la echipă: "Cred că la UTA a fost extraordinar doar în perioada lui Ceauşescu, când mergea fabrica de textile. Se vindeau prosoape, halate şi echipa era ţinută bine. Voi discuta cu oamenii din conducere şi, dacă se merge pe aceeaşi mediocritate, eu nu rămân să pierd timpul"

O pretendentă surpriză la promovare este, ACS Șirineasa, care a promovat în liga 2 ocupând primului loc în seria a 4-a din Liga 3, iar primele decizii au fost deja anunțate de oficialii echipei. Formația își va schimba denumirea din sezonul viitor și va deveni Jiul Petroșani, urmând să joace pe stadionul din Valea Jiului, scrie gsp. "Din vară echipa va deveni Jiul Petroşani, iar în 2019 cei 100 de ani ai clubului vor fi sărbătoriţi cu o promovare în Liga 1. Acesta este obiectivul nostru, intenţiile noastre. Am dori ca şi Primăria Petroşani, dar şi firme din judeţ să fie alături de noi şi de obiectivul nostru", a spus președintele Alin Zgripcea pentru jvj.ro.

O altă surpriză pregătesc ilfovenii de la Sportul Snagov, care înearcă o mișcare spectaculoasă: să joace sezonul viitor la Braşov, să atace promovarea și, în colaborare cu autoritățile locale și clubul suporterilor braşoveni, să preia brandul FC Brașov. Snagovul e patronat de omul de afaceri Victor Angelescu, 34 ani, director pe Europa al companiei cehe APS Holding, care a preluat jumătate din acțiuni.

Comenteaza