S-a închis fereastra de transferuri: "U" - CFR 19-16

S-a închis fereastra de transferuri:
Fereastra de transferuri s-a închis luni noaptea, iar cele două echipe de fotbal clujene din Liga I şi-au conturat loturile definitive pentru acest sezon competiţional. Universitatea a perfectat în total 19 transferuri, iar CFR-ul a adus 16 jucători. Cele mai interesante lovituri s-au dat pe ultima sută de metri.

Transferurile s-au încheiat luni noaptea, în România, la o săptămână după finalul intersezonului din Occident, aşa încât echipele din Liga I au mai "cules" ce a căzut de la masa bogaţilor. Aşa se face că, în ultimele zile, a fost efervescenţă mare atât la "U", cât şi în Gruia. 

La Universitatea Cluj a venit pe ultima sută de metri fundaşul central Danzell Gravenberch, în vârstă de 20 de ani. Gravenberch soseşte tocmai de la Ajax, de unde a "descălecat" pe Cluj Arena şi cuplul de antrenori Alfons Groenendijk-George Ogăraru. În atac s-a întors Valentin Lemnaru, de la Steaua, iar la mijloc a fost adus uruguayanul Pablo Ceppelini, în vârstă de 22 de ani, care vine din Italia, de la Cagliari.

La CFR Cluj au sosit mijlocaşul italian Davide Petrucci, în vârstă de 22 de ani, adus de la alt nume uriaş din fotbalul european, Manchester United, şi Georgi Chanturia (21 de ani), "Messi al Georgiei", care a jucat în Gruia şi returul trecut. Italianul şi georgianul joacă pe acelaşi post, de mijlocaş de creaţie, de unde lipseşte Sergiu Negruţ, accidentat grav în meciul cu Steaua. Pentru acest post, feroviarii au discutat şi cu Sporting Lisabona pentru Heldon, dar afacerea a căzut după ce Petrucci şi-a pus semnătura pe contract. De asemenea, a făcut joncţiunea cu lotul şi mijlocaşul defensiv de 20 de ani Cătălin Carp, internaţional moldovean, venit de la echipa a doua a lui Dinamo Kiev. Ultima lovitură este vârful de atac Ferebory Dore, fost la Petrolul şi Botev Plovdiv, "rezolvat" luni seara.

După acest "du-te-vino", rămâne de văzut dacă echipele au ieşit fortificate, dar este sigur că impresarii au câştigat bani frumoşi.

19

transferuri a realizat Universitatea: Leonidas Panagopoulos, portar, 27 de ani; Mateus Alves Maciel, fundaş central, 30 de ani, Diaranke Fofana, fundaş central, 24 de ani, Dino Skvorc, fundaş central, 24 de ani, Doru Bratu, fundaş central, 23 de ani, Petar Jovanovic, fundaş dreapta, 31 de ani, Nicolae Muşat, fundaş stânga, 27 de ani, Narcisse Bambara, fundaş stânga, 31 de ani, Gil Bahia, fundaş dreapta, 22 de ani, Danzell Gravenberch, fundaş central, 20 de ani; Paulo Henrique Martins Eugenio „Paulinho”, mijlocaş, 22 de ani, Florin Achim, mijlocaş, 22 de ani, Raul Costin, mijlocaş, 29 de ani, Nuno Viveiros, mijlocaş, 31 de ani, Sasa Stojanovic, mijlocaş, 31 de ani, Pablo Ceppelini, mijlocaş, 22 de ani, ; Gabi Jula, atacant, 34 de ani, Justin Mengolo, atacant, 21 de ani, Valentin Lemnaru, atacant, 30 de ani.

Dintre fotbaliştii transferaţi de "Şepcile roşii", doi au şi plecat de la echipă. Este vorba despre fundaşul central Mateus Alves Maciel, în vârstă de 30 de ani şi de atacantul Gabriel Jula, în vârstă de 34 de ani.

16

transferuri a reuşit CFR-ul: Cosmin Vâtcă, portar, 32 de ani; Mateo Susici, fundaş dreapta, 23 de ani, Jaime Simoes, fundaş central, 24 de ani, Ionuţ Larie, fundaş central, 27 de ani, Joao Paolo Pereira Gomes, fundaş central, 25 de ani, Cătălin Carp, fundaş central, mijlocaş defensiv, 20 de ani; Filip Jazvic, mijlocaş, 23 de ani, Ionel Daniel Stana, mijlocaş, 31 de ani, Christian da Silva, mijlocaş, 25 de ani, Daniel Provencio, mijlocaş, 26 de ani, Davide Petrucci, mijlocaş, 22 de ani, Georgi Chanturia, mijlocaş, 21 de ani; Antonio Jakolis, atacant, 22 de ani, Bruno Guimaraes Pinho de Azevedo, atacant, 28 de ani, Mirko Ivanovski, atacant, 24 de ani, Ferebory Dore, atacant, 24 de ani.

Feroviarii au adus un întreg lot de jucători, dar, la fel ca "studenţii", s-au despărţit rapid de doi dintre nou-veniţi. Este vorba despre mijlocaşii centrali Daniel Stana, în vârstă de 31 de ani, care a plecat din cauza faptului că nu reuşea să prindă postul de titular şi de Daniel Provencio, în vârstă de 26 de ani, care a evoluat doar 73 de minute, în Cupa Ligii, contra echipei CSMS Iaşi.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza