Sabău avertizează înaintea duelului cu Oțelul Galați: "Ne așteaptă un meci foarte greu, trebuie să arătăm bine"

Sabău avertizează înaintea duelului cu Oțelul Galați: "Ne așteaptă un meci foarte greu, trebuie să arătăm bine"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj întâlnește cealaltă formație din Superligă care exceleză în jocurile disputate pe teren străin în actuala stagiune.

După un succes obținut pe terenul celor de la Dinamo, în care prestația a fost una modestă, "studenții" revin acasă, unde îi așteaptă un duel cu o expertă a deplasărilor, Oțelul Galați. Ioan Ovidiu Sabău a prefațat jocul, pe care îl consideră complicat, însă are încredere în jucătorii săi că pot obține un rezultat bun.

"Dacă la meciul cu Dinamo am scos în evidență calitățile portarului nostru, la acest meci vrem să scoatem în evidență calitățile atacanților. Am analizat bine jocul cu Dinamo, a fost importantă victoria, dar am realizat ce avem de făcut pentru a crește ca echipă. Am analizat și Oțelul, tot respectul pentru ce a realizat Dorinel. A făcut achiziții foarte bune, are o echipă disciplinată, care stă bine din punct de vedere fizic și jucătorii au calitate.

Ne așteaptă un meci foarte greu, noi trebuie să arătăm bine, să fim bine fizic. Luați individual, cred că jucătorii mei au calitate să poată domina adversarul și să câștigăm acest joc. Oțelul e o echipă cu multe momente bune, dar în ultimele meciuri a primit multe goluri, deci există și slăbiciuni. Trebuie să respecți adversarul, dar să ai încredere. E un moment important, atât pentru mine, cât și pentru jucători.

Trebuie să vedem unde ne aflăm în momentul de față. Sperăm să arătăm bine la ora jocului, sigur ajutați și de public, și să avem continuitate. Ne gândim și ne dorim, dacă tot am ajuns aici, să rămânem pe loc de play-off. Ar conta foarte mult, ne dă încredere, altfel vom pregăti perioada de iarnă. Nu trebuie sa fie o surpriză, încet va trebui sa ne gândim la un astfel de obiectiv. Trebuie să fie o normalitate.

Diferența e foarte mică, iar două înfrângeri te pot duce pe loc de baraj. Trebuie să fim serioși, atenți, să muncim. Campionatul e foarte echilibrat, trebuie să ai echipă și omogenitate pentru a fi acolo sus, în primele 6. Pentru pașii pe care vrem să îi facem, vrem să fim la mijlocul clasamentului, locurile 7-9, dar până în momentul de față suntem în grafic", a declarat antrenorul.

Sabău, înfruntare cu prietenul Dorinel

Întâlnirea dintre Universitatea Cluj și Oțelul Galați va reprezenta și o nouă ocazie a se revedea între foștii colegi de la echipa națională, Ioan Ovidiu Sabău și Dorinel Munteanu. Tehnicianul "Șepcilor roșii" și-a lăudat oponentul, pe care îl consideră un bun al fotbalului românesc.

"Dorinel are un mare merit, e un tip foarte serios, un antrenor de care fotbalul românesc are nevoie. A avut niște rezultate foarte bune, are experiență, a jucat la cel mai înalt nivel și se vede mâna lui. Echipele lui au fost întotdeauna disciplinate. L-am felicitat când a promovat, însă de atunci nu am mai discutat", a explicat Sabău.

Meciul dintre Universitatea Cluj și Oțelul Galați se va disputa duminică, 17 decembrie, de la 15:00.

Comenteaza