Sabău se așteaptă la un derby echilibrat: "Cred că putem juca de la egal la egal cu CFR"

Sabău se așteaptă la un derby echilibrat: "Cred că putem juca de la egal la egal cu CFR"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Directorul tehnic al Unviersității Cluj consideră că elevii săi vor da o replică puternică rivalilor din oraș.

Chiar dacă "studenții" și "feroviarii" sunt despărțiți de 26 de puncte în clasamentul Superligi, Ioan Ovidiu Sabău se așteaptă la un Derby al Clujului echilibrat. Tehnicianul crede că echipa sa putea pune probleme, având în vedere forma recentă și modul în care elevii săi se pregătesc.

"E un meci cu o încărcătură specială, sunt ambiții. Întâlnim o echipă cu multă experiență, domină de ani buni campionatul. Noi suntem într-un moment bun ca formă și încredere prin ceea ce am reușit la ultimele meciuri. Deși avem alte obiective, ambii ne dorim să câștigăm. Dan Petrescu se luptă pentru câștigarea campionatului, eu trebuie să salvez echipa de la retrogradare.

Totul depinde de inspirația mea, starea jucătorilor de spirit. Nu cred că va fi un joc super spectaculos, echipa care aleargă mai mult, stă mai bine în teren, greșește mai puțin va putea să câștige. CFR e o echipă periculoasă, au talie și sunt agresivi când atacă mingile. Au și încredere, pregătesc bine fazele fixe și trebuie să fim foarte atenți.

Trebuie să înțelegem de ce am obținut trei victorii la rând. Trebuie să rămânem la fel, am realizat lucruri frumoase, dar nu ne-am îndeplinit obiectivul. Suntem pe locul 8, dar diferența de puncte e foarte mică. Mulți dintre jucători știu ce înseamnă un astfel de meci. Dacă motivația e prea mare, uităm de fotbal.

Cred că noi putem juca de la egal la egal cu CFR, în momentul de față. Nu îmi este teamă. Noi știm ce face CFR-ul. E o echipă care îți dă impresia că ești în control, dar sunt foarte reactivi. Închid zona centrală foarte bine și te obligă să joci în spațiile laterale. Acolo pregătesc bine pressing-ul și nu cedează niciodată.

Noi trebuie să ne ridicăm la nivelul adversarului. Trebuie să facem bine ceea ce știm să facem. Pentru foarte mulți suporteri acest meci e cel mai important. Și pentru mine e foarte important, dar obiectivul este cel mai important. Mă bucură faptul că suporterii noștri au primit multe bilete, lucruri pot intra în normalitate", a declarat directorul tehnic al Universității Cluj.

Sabău speră la un derby fără incidente

Deși e convins că atmosfera va fi una de meci mare, tehnicianul își dorește să nu existe probleme între suporterii celor două rivale clujene.

"Sper ca în tribune să fie spectacol, fiecare să își susțină și să își încurajeze echipa. Clujul trebuie să rămână un oraș în care să te simți în siguranță și respectat.

Cred că așa se va întâmpla până la urmă. E foarte important ca noi, cei implicați, să știm cum să comunicăm și să nu alimentăm aceste orgolii și ambiții prea mult", a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Derby-ul Clujului, dintre CFR și Universitatea este programat luni, 13 martie, de la 20:30.

Comenteaza