Șapte jucători ai cluburilor clujene, convocați la loturile naționale. Campioana CFR e cel mai bine reprezentată

Șapte jucători ai cluburilor clujene, convocați la loturile naționale. Campioana CFR e cel mai bine reprezentată
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa de seniori a României se pregătește de debutul preliminariilor Euro 2020, iar celelalte selecționate dispută meciuri amicale sau participă la Turul de Elită.

Cosmin Contra se pregătește de primele meciuri în campania de calificare pentru turneul final continental. Pentru partidele cu Suedia și Insulele Feroe selecționerul i-a convocat pe “feroviarii” Cristian Manea și Ciprian Deac. Convocat inițial, golgheterul George Țucudean s-a accidentat și a fost înlocuit. România va juca împotriva Suediei, în deplasare, în 23 martie, iar trei zile mai târziu va juca la Cluj, cu Feroe.

Calificată la Campionatul European din vara acestui an, echipa națională de tineret începe pregătirile pentru turneul final. Formația pregătită de Mirel Rădoi va disputa amicale două partide amicale, împotriva Spaniei și Danemarcei. Pentru cele două meciuri, selecționerul l-a convocat pe Valentin Costache, de la CFR Cluj. Alături de mijlocașul campioanei, din lot mai fac parte și Mihai Butean (Astra) și Olimpiu Moruțan (FCSB), jucători crescuți de Universitatea Cluj.

Micii “tricolori” de la U19 se pregătesc de Turul de Elită, competiție ce îi poate califica la Campionatul European. România face parte din Grupa 1, alături de Irlanda, Azerbaidjan și țara gazdă, Rusia. Pentru cele trei jocuri, selecționerul Daniel Oprescu i-a convocat pe fundașul Rareș Ispas și pe mijlocașul Claudiu Petrila, ambii legitimați la CFR Cluj. Partidele de la Turul de Elită se vor desfășura în perioada 20-26 martie, iar câștigătoarea grupei va merge la turneul final.

În ceea ce privește Universitatea Cluj, “studenții” sunt reprezentați la lotul U18 de fundașii Tudor Telcean și Mihai Cohan. Cei doi fotbaliști sunt jucători de bază în echipa U19 a clubului clujean, lider în Liga Elitelor. Națioanla U18 va disputa două partide amicale, la Bratislava, împotriva Slovaciei, în 9 și 11 aprilie.

Comenteaza