Sărbătoare în Gruia. Foarfeca lui Cvek a dus CFR-ul în grupele Conference League

Sărbătoare în Gruia. Foarfeca lui Cvek a dus CFR-ul în grupele Conference League
| Foto: digisport.ro

Campioana României a învins cu 1-0 Maribor, grație execuției spectaculoase a mijlocașului croat.

Încă din startul partidei, planurile oaspeților au fost evidente. Slovenii au sosit în Gruia pentru a se apăra cu orice preț, fiind aproape neinteresați de faza ofensivă. În schimb, CFR Cluj a încercat să atace însă organizarea celor de la Maribor și lipsa de inspirație a oamenilor din avanposturi au dus la un joc sărac în ocazii.

Mai întâi oaspeții puteau da lovitura după un contraatac, dar Scuffet s-a opus la șutul lui Brnic (10). Replica "feroviarilor" a venit trei minute mai târziu, când Yeboah a trimis bine cu capul însă Bergsen a respins acrobatic de lângă bară (13).

Spectatorii prezenți în Gruia au așteptat până după ce prima jumătate de oră s-a scurs pentru a mai vedea o nou fază de poartă consistentă. Jefte a primit în careu, a întors de două ori un fundaș, însă l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul advers din poziție ideală (31). Imediat, Yuri a reluat puțin peste în urma unui corner (32), iar tabela era neschimbată la pauză.

La revenirea de la cabine, ritmul jocului nu a fost nicidecum unul mai bun. Slovenii au început chiar să tragă de timp și să forțeze eventuale prelungiri. Cu toate acestea, prima mare ocazie le-a aparținut tot oaspeților. La o fază în flancul drept, Kronaveter a surprins cu un șut la colțul scurt, dar Scuffet s-a întins și a respins de sub transversală (53).

Campioana României a avut posesia, însă inventitivatea nu a fost punctul forte al elevilor lui Dan Petrescu. Cei patru oameni responsabili cu acțiunile ofensive s-au lovit de fiecare dată de barajul defensiv sloven.

Cân jocul părea că se îndreaptă spre cele două reprize de prelungiri, Cvek a avut parte de un moment de inspirație în minutul 90. La o minge centrată din banda dreaptă, mijlocașul croat, aflat la marginea careului, a reluat din foarfecă, fără speranțe pentru Bergsen. Astfel, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 și a reușit o nouă calificare în grupele competițiilor continentale.

Comenteaza