SCANDAL în gimnastică! Un sportiv junior, torturat și umilit de doi colegi de cantonament

SCANDAL în gimnastică! Un sportiv junior, torturat și umilit de doi colegi de cantonament

Un gimnast în vârstă de 15 ani din lotul național ar fi fost agresat de doi colegi în timpul cantonamentului de la Reșița.

Băiatul, component al lotului masculin de juniori la gimnastică, a fost umilit și torturat în de doi colegi în cantonament, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări.

Potrivit ProSport, cei doi agresori şi-au legat victima de un calorifer, apoi băiatul a fost tuns şi dezbrăcat, obligat să consume alcool şi i-au scrumat în cap, apoi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină. Când a reuşit să scape, băiatul a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliţia.

Poliţiştii din Caraş-Severin au anunțat, vineri, că s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal în acest caz și precizează că vor face cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care au fost comise faptele şi pentru luarea măsurilor legale, ce se impun, faţă de cei responsabili.

”În urma verificărilor efectuate de poliţişti de la Poliţia Municipiului Reşiţa privind informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un eveniment în care ar fi fost implicaţi sportivi ai unui lot de gimnastică, în incinta unui complex sportiv din municipiul Reşiţa, în urma căruia unul dintre minori ar fi fost agresat fizic, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

”A fost torturat doar pentru că este maghiar”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, într-un mesaj postat vineri pe Facebook, că băiatul a fost torturat în cantonament ”doar pentru că este maghiar”, afirmând că aici duce ”discursul de ură al AUR”. 

”Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți! Nimeni nu trebuie să tacă!”, este mesajul postat de Kelemen Hunor.

Comenteaza