Scapă CFR de emoţii? Liga Profesionistă vrea să facă mai permisiv procesul de licenţiere

Scapă CFR de emoţii? Liga Profesionistă vrea să facă mai permisiv procesul de licenţiere
Echipa din Gruia are probleme mari din cauza datoriilor şi riscă să fie retrogradată, aşa cum a anuţat ZIUA de CLUJ în urmă cu trei zile.

Formaţia lui Arpad Paszkany, la fel ca şi majoritatea cluburilor din România, ar putea primi o mână de ajutor de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), care a propus un nou regulament pentru acordarea licenţelor. Noul caiet de licenţiere ar urma să fie obligatoriu doar pentru formaţiile care îşi anunţă disponibilitatea să evolueze în competiţiile europene.

Liga doreşte să elimine caietul de licenţiere pentru cluburile care nu participă în competiţiile europene. Pe 29 martie, toate echipele din România trebue să trimită dosarele la Comisia de Licenţiere pentru a fi analizate, iar apoi aprobate sau nu de către aceasta. Cluburile au probleme mari cu banii, majoritatea figurând cu datorii către stat, foşti şi actuali jucători, lucru interzis de regulamentul în privinţa licenţierii. CFR Cluj tremură pentru obţinerea licenţei cu actualul regulament, având foarte multe litigii care ar trebui stinse până pe 29 martie. Şi la stat formaţia lui Paszkany figurează cu o datorie de 400.000 de lei pe care trebuie să o achite. Numai că LPF încearcă să schimbe normele de licenţiere începând chiar de acum. Aceasta vrea ca doar cluburile care participă în cupele europene să urmeze procesul de licenţiere, astfel că se va adresa UEFA în acest sens, prin intermediul Federaţiei Române de Fotbal. FRF a fost de acord cu propunerea LPF, venită la solicitarea mai multor cluburi din Liga I, şi va înainta o adresă scrisă UEFA . Valabilitatea noului regulament este de doar un an. "Este o decizie a cluburilor, va fi trimisă la UEFA,dar este provizorie, pentru un singur sezon", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Eugen Pârvulescu, preşedintele clubului Pandurii Târgu-Jiu.

Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, prezent la întâlnire alături de şeful de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, a declarat că federaţia va susţine demersul LPF, dar cluburile trebuie să înţeleagă că datoriile trebuie plătite."Sunt lucruri presante pentru cluburile din Liga I, de fapt există o presiune financiară asupra întregului fotbal românesc. Se fac demersuri şi la Parlament pentru a se găsi soluţii. Părerea mea este că licenţa se va obţine atât timp cât se vor îndeplini condiţiile. Ca secretar general al FRF şi ca om care a condus cluburi de fotbal, pot spune că încercăm să venim în sprijinul fotbalului românesc. Dacă şi cei de la UEFA vor dori acest lucru, va fi bine. Trebuie să înţelegem, însă, că sunt datorii care trebuie achitate, obligaţii financiare către jucători care trebuie achitate. Împreună trebuie să găsim varianta cea mai bună. LPF va înainta un document către FRF şi, noi, prin Departamentul de licenţiere, îl vom trimite către UEFA", a declarat Chivorchian.

Comenteaza