SCM Timișoara – U-BT Cluj 80-78. Clujenii, învinși într-un final pe muchie de cuțit

SCM Timișoara – U-BT Cluj 80-78. Clujenii, învinși într-un final pe muchie de cuțit
| Foto: u-bt.ro

În ciuda unei reveniri de senzație în ultimul sfert, “studenții” au cedat pe terenul timișorenilor și au ajuns la a doua înfrângere consecutivă în deplasare, în Top 6.  

Cel de-al treilea meci al clujenilor din Grupa Roșie a început echilibrat. Totuși, elevii lui Mihai Silvășan nu s-au regăsit în ofensivă, iar alb-violeții au profitat. Gazdele au reușit să se distanțeze pe tabelă și datorită aruncărilor de trei puncte, iar după 10 minute, scorul era 26-20.

Baschetbaliștii de la U-BT au început mai bine cel de-al doilea sfert și au reușit să se apropie pe tabelă. Totuși, problemele din ofensivă au ieșit din nou la suprafață, iar gazdele au profitat. Timișorenii, care au dominat jocul la recuperare, au pierdut din turație, dar la pauză scorul era 42-37.

La revenirea de la cabine, tot gazdele au controlat partida și au început sfertul al treilea cu un parțial de 6-0. În ciuda sfaturilor oferite de Mihai Silvășan în timpul time-out-urilor, clujenii nu au avut intensitate în joc și au eșuat în majoritatea acțiunilor ofensive. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 65-52.

“Studenții” au avut o revenire de senzație în ultima parte a jocului, în special datorită preciziei lui Torok de la mare distanță. Internaționalul român a înscris de trei ori consecutiv de la trei puncte și i-a readus pe clujeni în meci. Elevii lui Mihai Silvășan chiar au preluat conducerea cu trei minute înainte de finalul partidei, dar timișorenii au ieșit învingători, în cele din urmă, scor 80-78.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (16 puncte, 9 recuperări), Rasic (13 puncte, 4 recuperări), Easley (12 puncte, 7 recuperări) și Torok (12 puncte, 2 recuperări). Pentru U-BT Cluj urmează duelul de pe propriul teren, cu campioana en-titre, CSM Oradea. Partida va avea loc duminică, 10 februarie, de la 18:00.

Comenteaza