Se încinge lupta la titlu. CFR Cluj a pierdut derby-ul cu CS U Craiova, după un “thriller” cu cinci goluri

Se încinge lupta la titlu. CFR Cluj a pierdut derby-ul cu CS U Craiova, după un “thriller” cu cinci goluri

Campioana a cedat în fața oltenilor după ce a revenit de la 2-0, iar craiovenii se apropie la doar un singur punct în ierarhia Ligii 1.

Trupa lui Cristiano Bergodi a început ofensiv jocul din Gruia și s-a instalat în jumătatea clujenilor, încă din primele minute. Eforturile au dat roade, iar Elvir Koljic a deschis scorul, cu un șut din afara careului (9). Apoi, fostul “feroviar”, Dan Nistor, a ajuns într-o poziție bună, însă Arlauskis a resins execuția mijlocașului (13). Elevii lui Dan Petrescu și-au revenit din șocul startului de meci și au avansat spre poarta oaspeților.

În urma unei centrări din corner, Djokovic a reluat cu capul, însă Pigliacelli a salvat (20). Clujenii au continuat să pună presiune, iar tot în urma unei lovituri de colt, balonul a ajuns la Itu, care a trimis cu capul în bara transversală (28). Deși părea ca finalul de repriză va fi unul liniștit, Arlauskis a fost pus serios la muncă de Koljic (38) și de Bălașa (39). Astfel, scorul pauzei era 1-0 pentru CS U Craiova.  

”Feroviarii” au ieșit mai concentrați de la vestiare și au pus presiune încă din startul actului secund. Cu toate acestea, la 10 minute de la reluare, Mihăilă a primit o pasă de la Ivan și l-a lobat pe Arlauskis pentru 0-2.

Imediat, același Mihăilă l-a pus din nou la încercare pe lituanian, însă portarul campioanei a salvat (58). Clujenii au revenit în atac, iar Deac a redus din diferență, cu un șut frumos din marginea careului (60). Elevii lui Dan Petrescu au pus în continuare presiune, iar brazilianul Vinicius a reușit să restabilească egalitatea, cu o lovitură de cap (70).

Finalul de meci a fost unul echilibrat, iar derby-ul părea că se îndreaptă spre o remiză. Totuși, Cicâldău a dat lovitura în Gruia în minutul 88, ajutat și de Vinicius, iar CS U Craiova s-a impus cu 3-2. În urma acestui rezultat, oltenii se apropie la doar un punct de clujeni în clasamentul Ligii 1. 

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Petrila ‘59), Bordeianu (Chipciu ‘89), Djokovic (Rondon ’59) – Deac, Omrani (Traore ’89), Costache (Păun ‘31)

CS U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu ‘82), Bălașa (Cosic ’82), Acka, Bancu – Nistor (Gustavo ’71), Mateiu, Cicâldău – Ivan (Bărbuț ‘74), Koljic, Mihăilă

Comenteaza