Foto Se intră în linie dreaptă pentru promovare. Universitatea Cluj și-a prezentat cele mai noi achiziții

Se intră în linie dreaptă pentru promovare. Universitatea Cluj și-a prezentat cele mai noi achiziții
Transferuri U Cluj
Transferuri U Cluj
Transferuri U Cluj
Transferuri U Cluj

Noii jucători ai “Șepcilor roșii” sunt încrezători că formația clujeană va evolua bine în partea a doua a campionatului și va promova în prima ligă la finalul sezonului.

După o primă jumătate bună de stagiune în Liga a 2-a, clujenii sunt pregătiți să reia lupta pentru promovare. Noile jucători ai Universității Cluj, Mircea Axente, Nicolae Pîrvulescu, Ionuț Ursu și Norbert Janos au fost prezentați oficial, iar cei mai noi “studenți” au gânduri mari în ceea ce privește promovarea la finalul sezonului.

Mircea Axente s-a declarat încântat de posibilitatea de a îmbrăca tricoul Universității Cluj. “Mă bucur foarte mult că am ajuns la “U” Cluj, un club de tradiție a României și un club cu o istorie bogată. Îmi doresc să ajut cât pot de mult echipa pentru a ne îndeplini obiectivele. Acum, gândul nostru este la meciul de la Petroșani, ne-am pregătit foarte bine în  această perioadă și abia așteptăm debutul.

M-am simțit ofarte bine în amicale, mai ales că am mai jucat alături de Goga și Gavra și am avut rezultate bune. Sper să continuăm la fel, echipa arată foarte bine, dar cel mai important este să câștigăm. E normal să fie pretenții mari aici. Cum spuneam e un club cu tradiție și cu fani, care așteaptă mereu. Ei susțin echipa întotdeauna și e normal să aibă pretenții. Noi trebuie să ne facem treaba foarte bine și să aducem victorii”, a declarat atacantul.

Fostul dinamovist a vorbit și despre principalele contracandidate ale clujenilor. “Cred că ne luptăm cu Snagovul, Petrolul, Chindia și Academica. Cel mai important este să ne uităm la noi. Dacă noi vom fi bine și vom fi concentrați și motivați, nu ne va mai interesa ce fac restul. Stadionul e unul foarte frumos și, în general, condițiile de la această echipă sunt mult peste multe echipa din Liga 1. Asta mă face să mă simt fotbalist și ne încarcă aceste lucruri”, a spus Axente.

Unul dintre golgheterii Ligii a 2-a, Nicolae Pîrvulescu e convins că jocul colectiv e cel care va face diferența în lupta pentru promovare. ”Sunt foarte bucuros că am ajuns la Universitatea Cluj, îmi doresc foarte mult ca echipa să aibă un parcurs bun și să promovăm. Lupta este strânsă, însă îmi aduc aminte din tur, când jucam la Pandurii, că Universitatea a fost cea mai bună echipă. Sper ca asta să continue. Speră să marchez cât mai mult, dar cel mai important e să câștige echipa”, a precizat fotbalistul.

Fundașul împrumutat din Liga 1, Ionuț Ursu a lăsat primul eșalon pentru duelurile ligi secunde, dar nu regretă. “Îmi pare bine că am venit la Cluj, am întâlnit aici oameni minunați. Colegii m-au primit foarte bine în vestiar, sper să facem o treabă bună în continuare, să ne îndeplinim obiectivul și așteptăm cu nerăbdare prima etapă. Gândul meu când am venit aici a fost să dau totul, să devin titular și să promovăm”, a spus apărătorul.

Revenit la “U” Cluj, Norbert Janos consideră că va avea mult de muncit pentru a-l impresiona pe Bogdan Lobonț.  “Mă bucur foarte mult că m-am întors la Universitatea, locul unde am crescut. Cunoșteam tot staff-ul în afara lui Bogdan Lobonț. Așa cum spuneau și colegii mei, ne dorim să ne atingem obiectivul și să fim în prima ligă. Mă bucur că m-am întors acasă, pe unde am fost până acum am cam fost dat la o parte.

Sincer să fiu nimeni nu m-a dorit ca și Universitatea Cluj. Condițiile sunt mult mai bune acum, decât atunci când am plecat. Concurența e mare, dar eu cred că așa e bine și dacă voi fi titular îmi voi da viața pe teren pentru echipa noastră”, a declarat Janos.

Primul meci al Universității Cluj, în partea a doua a campionatului, va fi în deplasare, împotriva Energeticianului. Partida se va disputa sâmbătă, 23 februarie, de la ora 13:00.

Comenteaza