Se solicită anularea Euro 2020, Champions League și Jocurilor Olimpice

Se solicită anularea Euro 2020, Champions League și Jocurilor Olimpice

UEFA ar putea decide marți disputarea Campionatului European doar anul viitor, dar și suspendarea provizorie a Ligii Campionilor și Europa League.

Campionatul European nu se va mai disputa în acest an, ci în 2021, după cum anunță L’Equipe. Va urma o negociere cu FIFA, pentru că în vara anului viitor e programat Campionatul Mondial al Cluburilor.

UEFA va anunța marți această decizie, dar și suspendarea provizorie a Ligii Campionilor și Europa League. Marți, 17 martie, va fi organizată o conferință video pentru a se stabili ce se întâmplă cu fotbalul în plină pandemie de coronavirus.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că organizatorii ar trebui să ia în calcul amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu un an, în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că evenimentul nu ar fi la fel fără spectatori, cum probabil s-ar desfăşura în această vară, relatează Reuters.

Organizatorii JO au spus în mod repetat că nu se gândesc la anularea sau amânarea evenimentului. "Nu văd cum ar fi fără public acolo. Poate amână JO cu un an… dacă este posibil. Îmi place asta mai mult decât mi-ar plăcea să fie stadioane goale peste tot.

Dacă anulezi evenimentul, organizează-l un an mai târziu, aceasta este o alternativă mai bună decât să se desfăşoare fără public”, a declarat preşedintele american.

Acesta a precizat că nu îi va face o recomandare oficială premierului japonez Shinzo Abe. Joi, flacăra olimpică a fost aprinsă în vechea Olympia, într-o ceremonie fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

Comenteaza