Seară neagră pentru FCSB. A pierdut duelul cu Lugano și poate da peste adversari de coșmar în primăvara Europa League

Seară neagră pentru FCSB. A pierdut duelul cu Lugano și poate da peste adversari de coșmar în primăvara Europa League
Pas greșit pentru vicecampioana României în Europa League. FCSB a fost învinsă cu 1-2 de FC Lugano, joi, pe Arena Națională, în ultimul meci din faza grupelor. Acest rezultat le poate aduce steliștilor adversari de coșmar în 16-imile competiției.

Deși erau scoși din ecuația calificării, elvețienii de la Lugano au venit cu gândul să-și ia revanșa. În tur, FCSB s-a impus cu 2-1. Tot 2-1 a fost și pe Arena Națională, dar de această dată pentru Lugano. Oaspeții au rezolvat mecul încă din prima repriză. Mai întâi a înscris Fabio Drapela (3), iar Balint Vecsei a dublat avantajul (32). Vicecampioana României a marcat și ea, prin Harlem Gnohere (60), însă nu a reușit să dea și golul egalizator.

În urma acestui rezultat, FCSB trebuie să se mulțumeacă doar cu poziția secundă din Grupa G, unde au strâns 10 puncte. Înaintea meciului cu elvețienii, steliștii erau lideri. Elevii lui Nicolae Dică și-au asigurat prezența în 16-imi chiar din etapa a patra, după 1-1 cu Hapoel Beer Sheva. Vicecampioana României a continuat, însă, cu o înfrângere pe terenul Viktoriei Plzen (0-2), iar acum cu un eșec în fața lui FC Lugano (1-2).

Grupa G a fost câștigată de Viktoria Plzen, care a învins-o cu 2-0 pe Hapoel Beer Sheva în ultima etapă. De pe acest loc, cehii vor fi capi de serie la tragerea la sorți. FCSB, în schimb, va da peste adversari de top în 16-imile Europa League.

Posibile confruntări pentru FCSB, în 16-imile Europa League:

Locul 1 din grupele Europa League: Villarreal, Dinamo Kiev, Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiv Moscova, Plzen (nu o poate întâlni pe FCSB, fiind în aceeaşi grupă de EL), Arsenal, Salzburg, Bilbao, Lazio, Zenit.

Echipele venite de pe locul 3 din grupele Champions League (cele cu punctajul cel mai mare, care vor fi capi de serie): CSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig, Sporting Lisabona

Tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League va avea loc pe 11 decembrie la Nyon. Prima manşă din primăvara europeană se va disputa pe 15 februarie 2018, pentru ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu (22 februarie).

Comenteaza