Seria neagră s-a încheiat. Universitatea Cluj obține primul succes al sezonului la Mioveni

Seria neagră s-a încheiat. Universitatea Cluj obține primul succes al sezonului la Mioveni
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe s-a impus la limită, scor 1-0, în etapa a 10-a din Superligă.

Jocul de la Mioveni a început cu o sperietură pentru "studenți", care puteau încasa un gol încă din primul minut, după o eroare a lui Ispas, însă Romario a salvat (1). Gazdele au preluat inițiativa și au forțat o deschidere rapidă a scorului, însă defensiva clujeană a fost bine organizată.

Treptat, jucătorii Universității Cluj a echilibrat situația din teren și au încercat să aibă mai mult posesia. Prima ocazie a oaspeților a venit abia după jumătatea primei reprize, dar șutul bun al lui Haită a trecut alături (26). Replica a venit 4 minute mai târziu, când Ispas a greșit din nou, iar Buziuc a scăpat singur cu Iliev de la centrul terenului. Totuși, fundașul a revenit și a reușit să îl blocheze pe atacantul Mioveniului (30).

Mai mult, la o minge lungă trimisă de Romario în apropierea careului advers, Ely, plecat de la limita offside-ului, a reușit să îi păcălească întreaga apărare a gazdelor, l-a depășit și pe portarul Popescu și a deschis scorul (35). Astfel, Universitatea Cluj conducea la pauză, 1-0.

La revenirea de la cabine, Ely a reușit o fază spectaculoasă în flancul drept și a centrat la colțul lung, de unde Briceag a reluat slab cu capul, direct în brațele portarului (47). Apoi, au urmat minute bune în care clujenii nu au reușit să lege mai mult de 2-3 pase și au fost înghesuiți în propria jumătate.

În a doua jumătate a reprizei, Eugen Neagoe a trimis forțe proaspete în teren, iar "studenții" au încercat să profite de spațiile din defensiva adversă și să dea o nouă lovitură pe contraatac. Cel de-al doilea gol putea veni în minutul 86, când Horșia l-a văzut perfect pe Vlădoiu, însă fundașul dreapta a trimis pe lângă poartă în situație de 1 la 1 cu portarul advers.

Iliev și-a salvat noua echipă de două ori în prelungiri, iar Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0 și a obținut victoria pe care o așteaptă încă de la începutul campionatului. În urma acestui succes, "studenții" au acumulat 7 puncte și au urcat peste CS Mioveni în clasament.

Comenteaza