Sezon record pentru CFR Cluj. Echipa lui Dan Petrescu a stabilit mai multe repere în anul în care a câștigat titlul cu numărul patru

Sezon record pentru CFR Cluj. Echipa lui Dan Petrescu a stabilit mai multe repere în anul în care a câștigat titlul cu numărul patru

“Feroviarii” au depășit la numărul de trofee echipe de legendă ale fotbalului românesc, precum Universtitatea Craiova sau Ripensia Timișoara.

Ediția 2017-2018 a Ligii 1 a fost una extrem de disputată. Campioana s-a decis în ultima etapă, în cele din urmă CFR Cluj a reușit să câștige al patrulea titlu din istoria clubului. Preluarea băncii tehnice de către Dan Petrescu a însemnat mai puțin spectacol, dar mai multă eficiență. Astfel, clujenii au încheiat cu 59 de puncte, record pentru cele trei ediții în care s-a jucat sistemul play-off/play-out. Mai mult, formația din Gruia nu a pierdut niciuna dintre cele 10 partide din play-off.

CFR are doar patru meciuri în care nu a reușit să marcheze, record al Ligii 1, în acest sezon. Elevii lui Dan Petrescu au înregistrat 22 de partide fără gol primit, cifră depășită doar de Steaua în sezonul 1987-1988. Clujenii au reușit și șase victorii consecutive, un reper în stagiunea recent încheiată. Mai mult, “feroviarii” au și 14 meciuri consecutive fără înfrângere și au încheiat sezonul neînvinși pe arena din Gruia.

În sezonul 2017-2018, CFR Cluj a reușit să câștige titlul în Liga 1, după o victorie cu Viitorul Constanța. Este al patrulea titlu din istoria clujenilor, după cele din 2008, 2010 și 2012.

Comenteaza