Sezonul Universității Cluj în cifre. Care au fost cei mai buni jucători ai “Șepcilor roșii”

Sezonul Universității Cluj în cifre. Care au fost cei mai buni jucători ai “Șepcilor roșii”
“U” Cluj a trecut cu 2-0 de Recea, în deplasare | Foto: Cristian Cosma / FC Universitatea Cluj

Echipa clujeană a reușit un sezon aproape perfect și a promovat în Liga a 2-a.

În urmă cu doi ani, “U” Cluj pornea la drum, din Liga a 4-a, cu un obiectiv bine stabilit: accederea în prima ligă în anul centenarului clubului. Acum, “studenții” au reușit promovarea în eșalonul secund și sunt doar la un pas de îndeplinirea obiectivului final.

Cu o echipă care s-a bazat pe mulți jucători tineri, promomvați chiar de la grupele de copii și junior, dar și pe mulți veterani care au ales să se întoarcă acasă, Universitatea a reușit un sezon aproape perfect în Liga a 3-a.

“Șepcile roșii” au disputat 32 de partide în anul competițional recent încheiat, dintre care 27 în campionat și 5 în Cupa României și un joc cu echipa din Ghimbav, câștigat la “masa verde”. Clujenii au învins în 28 de jocuri, trei s-au încheiat la egalitate, iar la acestea se adaugă două înfrângeri. “Studenții” au avut un golaveraj incredibil, de 102 la 19.

În stagiunea precedent, doi antrenori au condus Universitatea de pe bancă. Marius Popescu în cinci partide și Adrian Falub în 27. Ultimul are un procentaj al victoriilor de 88%, iar jucătorii conduși de el au marcat, în medie, 3,15 goluri pe meci.

Cel mai folosit jucător al clubului clujean în seoznul trecut este tânărul mijlocaș Adrian Micaș, care a evoluat în 30 de partide, urmat de Gabriel Giurgiu (29), Octavian Abrudan și Dorin Goga (ambii  28), Denis Hordouan, Rareș Takacs și Octavian Ursu (toți 27).

Fotbalistul cu cele mai multe minute jucate este căptianul Gabriel Giurgiu (2107). MIjlocașul este urmat în top de Octavian Abrudan (2028) și Dorin Goga (1920).

Cel mai bun marcator al Universității a fost veteranul Doring Goga, cu 21 de reușite, fiind urmat în top de Octavian Ursu (14 goluri) și Iuliu Hațiegan (13 goluri). Goga este și cel care a reușit două hat-trick-uri în stagiunea precedent, ceilalți jucători care au reușit să marcheze de trei ori într-un meci fiind Cristian Ene și Valentin Lemnaru.

Pentru Universitatea urmează o nouă provocare, încercarea de a promova în prima ligă. În sezonul viitor din eșalonul secund, echipa clujeană va da peste alte nume de legendă ale fotbalului românesc.

Comenteaza