Sfaturile lui Grigoraş înainte de revanşa cu Grecia. "Atacă, Piţi! Să jucăm ca şi cu Ungaria!"

Sfaturile lui Grigoraş înainte de revanşa cu Grecia.
Antrenorul CFR-ului e adeptul jocului ofensiv şi crede că echipa naţioanlă ar trebui să aibă aceeaşi filosofie mai ales în returul de mâine, împotriva Greciei.

Petre Grigoraş îi sugerează lui Piţurcă să efectueze câteva schimbări pentru a putea spera la calificare la Campionatul Mondial şi nu înţelege netitularizarea lui Alex Maxim în meciul pierdut în Grecia. "E cel mai în formă fotbalist român şi poate aduce un mare plus în joc în orice moment", spune antrenorul "feroviarilor".

Echipa naţională a pierdut manşa tur a barajului cu Grecia, scor 3-1, şi e nevoită să atace încă din primul minut în returul de la Bucureşti. Petre Grigoraş consideră că România mai păstrează şanse reale la calificare, dar, pentru a reuşi asta, Piţurcă trebuie să schimbe tactica. "Indiferent dacă suntem sau nu din fenomenul numit fotbal, ne-am dat seama că am făcut un meci foarte prost în Grecia. Cu toate astea, am avut şi noroc, am înscris un gol şi am limitat proporţiile scorului pentru că ei puteau să mai înscrie. Am prins o zi foarte proastă, am luat golurile cu mult prea multă uşurinţă şi-am greşit foarte mult în toate compartimentele, le-am făcut nişte cadouri incredibile. E clar că trebuie schimbat ceva. Dacă nu vom reuşi să mărim viteza de joc, să avem o circulaţie mai bună şi să facem un pressing consistent , nu vom avea nici o şansă. Dacă faci pressing îi pui în mare dificultate pe masivii jucători greci. Grecia e cel mai accesibil adversar pe care îl puteam întâlni şi ar fi mare păcat dacă am rămâne acasă în urma acestor meciuri. Eu am văzut Ucraina cu Franţa, apoi am urmărit şi naţionala Portugaliei. Croaţia e şi ea foarte puternică. Grecia e de bătut, e cea mai accesibilă", a declarat Grigoraş pentru ZIUA de CLUJ.

Antrenorul CFR-ului speră să-l vadă din primul minut pe Maxim în teren la următorul joc şi doar un singur mijlocaş defensiv. "Eu , personal, aş risca mai mult. Ar fi fost interesant să-l vedem pe Maxim titular în deplasare, dar acum nici nu mai contează. Poate va evolua acum, în retur, normal aşa ar fi pentru că e cel mai în formă fotbalist român. Aş juca cu un singur mijlocaş defensiv şi aş risca. Bine, aşa aş proceda eu. Trebuie mai multă concentrare pentru a emite pretenţii şi trebuie atitudinea potrivită de a învinge. Dacă vom juca ca şi cu Ungaria, putem face ceva. În Grecia n-am făcut-o, eu n-am văzut nici o reacţie de orgoliu din partea alor noştri după ce am luat golul al treilea. Poate se vor schimba lucrurile acum, aşa ar trebui cel puţin. Vom avea publicul de partea noastră şi ne va ajuta şi gazonul, care este foarte bun pe Arena Naţională. Avem jucători rapizi, tehnici şi au nevoie de un teren bun, nu ca şi în primul meci. Cred în naţionala noastră, nu mi-am pierdut speranţele", a adăugat Grigoraş.

Partida retur dintre România şi Grecia se va disputa la Bucureşti, mâine, de la ora 21:00 pe Arena Naţională şi va fi transmisă în direct pe Antena 1.

Mutu l-a ironizat pe Piţurcă

Atacantul şi-a încheiat definitiv conturile cu echipa naţională, cel puţin atâta timp cât pe bancă va sta Victor Piţurcă. După înfrângerea cu Grecia din primul meci, fotbalistul a postat pe o reţea de socializare o fotografie prelucrată în Photoshop care îl înfăţişa pe celebrul "Mr. Bean" în ipostaza selecţionerului Piţurcă.

 

Comenteaza