Show în derby-ul Ardealului: „U” BT Mobitelco şi-a demolat rivala

Show în derby-ul Ardealului: „U” BT Mobitelco  şi-a demolat rivala
Baschetbaliştii de la „U” BT Mobitelco au dat uitării eşecul din Cupa României şi au arătat că sunt o forţă a Ligii Naţionale, câştigând într-o manieră autoritară şi spectaculoasă derby-ul cu CSU Sibiu, 92-68.

Anul 2014 nu a început prea bine pentru „U" BT Mobitelco. Eliminată din Cupa României după o dublă înfrângere cu BCM Piteşti, formaţia clujeană a rămas fără directorul tehnic Milorad Perovic, demis din funcţie imediat după confruntarea retur cu argeşenii. Preşedintele executiv Mircea Cristescu a decis, la acel moment, să nu accepte demisia antrenorului Dorin Pintea, meciul de duminică seara i-a arătat că a luat decizia corectă..

„U" BT Mobitelco a evoluat aproape impecabil contra Sibiului, liderul al zi al Ligii Naţionale. Formaţia antrenată de Miodrag Perisic a contat, practic, doar în primul sfert, iar apoi clujenii au lăsat în puţine momente jocul din mâini. „Studenţii" au marşat pe o defensivă agresivă, cu Ivan Kuburovic pus să se apere om la om la Matija Ceskovic, dublată pe o eficacitate excelentă la recuperări. „U" a avut 42 de astfel de procedee, faţă de cele 28 ale Sibiului. Pe ofensivă, Baciu, iar apoi Lalovic şi Sparks au dominat jocul sub panouri, iar din spatele semicercului Cuic, Silvăşan, Medvedj şi Hargrove au punctat în momente decisive, atunci când sibienii dădeau impresia că pot reveni în joc. Kuburovic şi Sparks au încheiat partida cu un indice de 23 la eficienţă, în timp ce Hargrove (19 puncte) a fost principalul marcator al „U" BT Mobitelco. De cealaltă parte, deşi apărat exact de Kuburovic, Matija Ceskovic a reuşit să înscrie 15 puncte. Atmosfera din sală s-a apropiat, pentru prima dată în acest sezon, de nivelul existent acum doi-trei ani, atunci când Sala Sporturilor „Horia Demian" era un veritabil vulcan.

Antrenorul Dorin Pintea a lăudat şi el publicul clujean, însă a vorbit la superlativ şi despre elevii săi. "Ne aşteptam la un meci foarte greu, dar astăzi (duminică - n.red) l-am făcut noi uşor. Băieţii au muncit enorm, s-au dăruit în apărare, au respectat toate indicaţiile tactice, ceea ce am pregătit înainte de meci. Am reuşit câteva faze de apărare foarte bune, în urmă cărora am avut contraatacuri şi am reuşit să câştigăm neaşteptat de uşor, am câştigat toate patru sferturile. Sper să continuăm tot aşa, să luăm fiecare meci în parte şi să câştigăm. Demult îmi doresc să fie o sală aşa plină şi publicul să ne încurajeze", a mai spus antrenorul.

„U" BT Mobitelco se află pe locul patru în campionat, la egalitate de puncte, 29, cu BC Mureş, formaţia clasată pe poziţia a III-a. Clasamentul e condus în continuare de CSU Sibiu, însă formaţia din Ardeal a fost egalată de campioana CSU Ploieşti, fiecare având 30 de puncte. În etapa următoae, „U" are programat un meci teoretic accesibil, în deplasare, cu Timba Timişoara, iar apoi urmează o dublă extrem de dificilă: acasă cu CSM Craiova şi în deplasare la Gaz Metan Mediaş.

Lawrence Westbrook, noul jucător

Venit în urmă cu o săptămână la echipă pentru a susţine probe de joc, americanul Lawrence Westbrook (25 de ani) a semnat luni un contract până în vară cu formaţia clujeană. Westbrooks e fundaş, a evoluat de-a lungul carierei în NCCA şi D-League, iar ultima dată a fost legitimat în prima ligă germană, la Nektar Reisen Ludwigsburg.

 

Etichete
Comenteaza