Simona Halep ar putea pierde primul loc WTA după Australian Open

Simona Halep ar putea pierde primul loc WTA după Australian Open
| Foto: WTA

Românca este în căutarea primei victorii din ultimele cinci luni, la primul turneu de Grand Slam al anului.

După un final de an marcat de o accidentare, Halep speră să revină la forma pe care o avea înaintea diagnosticului de hernie de disc. Totuși, românca a început cu stângul noul an și a fost eliminată de la turneul de la Sydney de către australianca Ashleigh Barty.

Veștile proaste continuă pentru Halep, care ar putea pierde prima poziție în ierarhia WTA. Toate jucătoarele din Top 10 au șansa, în funcție de rezultate, să ocupe primul loc, la finalul Australian Open. Principala amenințare pentru Simona Halep este ocupanta locului doi, Angelique Kerber. La turneul de la Melbourne, românca trebuie să ajungă în finală, iar jucătoarea din Germania să nu cucerească trofeul.

Halep a încercat să mute presiunea pe adversare înaintea competiției. “Fără doar şi poate simt mai puţină presiune, nu pot avea aşteptări după cele trei luni în care am fost accidentată la spate. Am petrecut mult timp acasă, aşa că am ajuns târziu aici. Abia aştept să încep turneul, am amintiri grozave de anul trecut şi este mereu plăcut să te întorci acolo unde ai avut rezultate bune”, a declarat românca, potrivit Digisport.

În primul meci la Australian Open, Halep o va întâlni pe Kaia Kanepi (71 WTA). În cele două întâlniri de până acum, cele două jucătoare și-au împărțit victoriile.

 

 

Comenteaza