Simona Halep, OUT de la Turneul de la Madrid

Simona Halep, OUT de la Turneul de la Madrid

Simona Halep (România, 1 WTA) a pierdut joi fără drept de apel în faţa Karolinei Pliskova (Cehia, 6 WTA), scor 4-6, 3-6 în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid.

Karolina Pliskova îi întrerupe Simonei seria de 15 victorii consecutive la "Caja Magica".

După doi ani în care a dominat turneul patronat de Ion Ţiriac, Simona se recunoaşte învinsă de o forţă a naturii, pe care liderul WTA nu a putut, pur şi simplu, să o oprească. A fost primul eşec înregistrat de Halep în capitala Spaniei şi al doilea pe care Pliskova i-l administrează în carieră.

Adversara din sferturi a Simonei Halep a avut o dorinţă de răzbunare după ce românca i-a învins sora în faza precedenta! Halep a trecut de Kristyna, sora geamănă a Karolinei Pliskova, scor 6-1, 6-4, dar orgoliul cehoaicei e rănit mult mai tare: Karolina caută revanşa după ce Simona a învins-o în 6 dintre cele 7 meciuri directe!

Halep şi-a ridiculizat toate cele trei adversare de la Madrid, însă Pliskova vine cu un palmares şi mai impresionant pe zgură în 2018! Cehoaica nu a pierdut niciun meci pe suprafaţa roşiatică: a triumfat la Stuttgart, iar la Madrid a eliminat tenismene importante: Elena Vesnina, Viktoria Azarenka şi Sloane Stephens. Cu toate acestea, Simona a pornit cu prima şansă, deoarece "Caja Magica" este casa ei, locul în care a câştigat ultimele două ediţii ale turneului patronat de Ion Ţiriac.

Comenteaza