Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 2.775.745 de dolari.

Intrată în competiţie direct în turul al doilea, Halep a învins-o, scor 6-4, 6-4, pe sportiva germană Laura Siegemund, ocupanta locului 32 în clasamentul mondial.

Partida a durat o oră şi 39 de minute. Jucătoarea română nu a comis duble greşeli şi a avut procentaj de reuşită la serviciu de 53 la sută cu prima minge şi 41 la sută cu cea de-a doua. Ea şi-a creat 14 şanse de break, dintre care a concretizat şapte şi şi-a cedat serviciul de cinci ori.

Halep a avut 13 lovituri direct câştigătoare şi 23 de erori neforţate, iar adversara sa a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 35 de greşeli neprovocate.

În turul următor, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre jucătoarea letonă Anastasia Sevastova, ocupanta poziţiei 18 WTA, şi rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 12.

Prezenţa în optimile turneului din capitala Italiei este recompensată cu 105 puncte în ierarhia mondială şi 26.302 euro.

 

Etichete
Comenteaza