Simona Halep și Alexandra Dulgheru se vor întâlni în „sferturi” la Roma

Simona Halep și Alexandra Dulgheru se vor întâlni în „sferturi” la Roma
Jucătoarele de tenis Simona Halep și Alexandra Dulgheru s-au calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma după victorii în câte două seturi.

 

Româncele au parte de o săptămână grozavă la Roma, unde are parte turneul WTA de categorie Premier 5. Dacă cu performanțele Simonei Halep ne-am obișnuit, alte două jucătoare din România au impresionat în această săptămână în Italia.

Irina Begu, care trece prin cea mai bună parte a carierei sale, a reușit miercuri să o învingă pe jucătoarea germană Angelique Kerber, aflată pe locul 11 mondial. Cu un dublu 6-3, Begu, aflată pe locul 31 WTA - cel mai bun din carieră - s-a calificat în optimile de finală, unde o va întâlni pe fosta nr. 1 mondial, Viktoria Azarenka. În primul tur, românca a trecut de poloneza Urszula Radwanska în trei seturi.

O altă performanță grozavă a fost înregistrată la turneul de la Roma de către Alexandra Dulgheru. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani a reușit două mari surprize pentru a se califica în sferturile de finală. După ce a jucat și două tururi de calificări datorită poziției sale joase din clasament - locul 72 mondial - Dulgheru a trecut în trei seturi de japoneza Misaki Doi (6-7, 6-3, 6-3), ca mai apoi să învingă două nume grele ale tenisului feminin: Lucie Safarova (1-6, 6-4, 7-6) și Ekaterina Makarova (6-4, 6-3).

Dulgheru o va înfrunta pentru un loc în semi-finale chiar pe Simona Halep. După un turneu nereușit la Madrid, jucătoarea aflată pe poziția a 2-a mondială a reușit să treacă fără emoții de Alison Riske (6-3, 6-0) și Venus Williams (6-2, 6-1) pentru a ajunge în sferturile de finală. Meciul dintre Halep și Dulgheru va fi primul dintre cele două jucătoare ale României.

Comenteaza