Simone Tempestini devine cel mai tânăr campion național de raliuri din România

Simone Tempestini devine cel mai tânăr campion național de raliuri din România
După victoria din Raliul Iașului, Simone Tempestini devine cel mai tânăr campion național din istoria raliurilor în România. Napoca Rally Academy câștigă titlul pe echipe pentru a doua oară.

Napoca Rally Academy a avut un weekend excelent și și-a atins toate obiectivele după Raliul Iașului, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri: Simone Tempestini este campion național, Vlad Cosma este campion la clasa 9, iar Napoca Rally Academy a câștigat titlul pe echipe.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au dominat și în ziua a doua din Raliul Iașului, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri, și au reușit să câștige toate cele patru probe speciale. Juniorul NRA a fost astfel neînvins pe macadamul de la Iași și cu această victorie și-a asigurat titlul național la vârsta de 21 de ani, fiind cel mai tânăr pilot care reușește această performanță în România.

"Sunt foarte fericit că am câștigat la Iași. Îmi place foarte mult acest raliu, dar cel mai încântat sunt de faptul că am reușit să îmi asigur matematic titlul de campion național. Este o satisfacție foarte mare pentru mine, pentru Dorin și pentru toată echipa. M-am distrat anul acesta cu Dorin și cu Fiesta R5 și sper să pot crește permanent ritmul meu pe probe. Aș vrea să le mulțumesc tuturor fanilor noștri care au fost mereu alături de noi atât în CNR, cât și în WRC și ne vedem la Harghita, unde vom face spectacol pentru ei", a spus Tempestini.

Marco Tempestini și Toni Avram au continuat în același ritm de vineri și au gestionat perfect duelul cu Gergo Szabo, pentru ca în final să termine Raliul Iașiului pe locul secund. "Azi este o zi fericită pentru mine și pentru întreaga echipă. Am obținut primul titlu național absolut cu Simone, cel mai tânăr câștigător din România și la aceeași vârstă cu Ott Tanak în Europa. Eu, ca tată, sunt și mai fericit acum. Noi am terminat pe locul doi aici și ne vom bate la Harghita pentru un podium la general, dar este foarte important că Napoca Rally Academy s-a impus în lupta pentru titlul pe echipe. Am avut un sezon bun, iar finalul este fantastic", a spus Marco Tempestini.

Comenteaza