Situația "studenților" se complică. U-BT a pierdut și al doilea meci al finalei Ligii Naționale

Situația "studenților" se complică. U-BT a pierdut și al doilea meci al finalei Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația pregătită de Mihai Silvășan a cedat din nou în fața rivalei CSM Oradea, scor 93-83, iar seria se mută la Cluj.

Așa cum era de așteptat, partida a avut un start echilibrat. Cele două rivale au mers cap la cap, iar diferența de pe tabelă nu a fost mai mare de două posesii. Astfel, după primele 10 minute de joc, scorul era 22-20 în favoarea gazdelor.

Scenariul a fost același și în sfertul secund. Jocul a fost unul intens, însă niciuna dintre formații nu a reușit să se distanțeze, chiar dacă ambele au intrat rapid în bonus. Diferența s-a făcut în ultimele secunde, când Erick Neal a reușit două aruncări de trei puncte consecutive, iar CSM Oradea conducea la pauză cu 45-36.

Chiar dacă elevii lui Mihai Silvășan erau cei care alergau după egalare, gazdele au fost mai eficiente la revenirea pe parchet și au reușit să îi țină la distanță pe "studenți". Orădenii au dominat sub panoul clujean și au fost și mai eficienți de la mare distanță, însă U-BT nu a renunțat la luptă. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 66-59.

Startul celui de-al patrulea sfert a fost un adevărat festival al aruncărilor de trei puncte reușite de gazde. Ecartul a crescut, iar clujenii au părut în multe momente lipsiți de soluții în ofensivă. Cu toate acestea, U-BT s-a apropiat la 5 lungimi cu două minute, însă elevii lui Mihai Silvășan nu au reușit egalare, au pierdut cu 93-83, iar scorul la general este 2-0 în favoarea orădenilor.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Leo Meindl (21 puncte, 3 recuperări), fiind urmat de Jalen Jones (14 puncte, 7 recuperări), Nemanja Gordic și Emi Cățe (ambii câte 11 puncte).

Comenteaza