Situație alarmantă la “U”-BT. Clujenii, la a șasea înfrângere consecutivă

Situație alarmantă la “U”-BT. Clujenii, la a șasea înfrângere consecutivă
Baschetbaliștii au pierdut, sâmbătă, al doilea lor meci în Sala Polivalentă, 57-64 cu Steaua București.

"U"-BT nu își revine nici după întoarcerea lui Marcel Țenter. "Studenții" n-au bătut pe nimeni de aproape o lună și au ajuns pe un provizoriu loc 8 în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), ultimul care asigură prezența în play-off. Marți, la Cluj, vine Atomerömü Paks, într-o nouă partidă din EuroChallenge.

Clujenii au uitat să câștige și își complică situația atât în campionat, cât și în plan internațional. Mai matură în apărare, dar agasant de ineficientă la finalizare, "U"-BT nu a reușit să oprească seria perfectă a Stelei, care rămâne singura echipă neînvinsă în Liga Națională și după etapa a șaptea. Trupa lui Bavcevic a început în forță (3-10, min. 5), dar jocul s-a echilibrat rapid, continuând în aceeași notă inclusiv după pauza mare, atunci când gazdele au trecut, pentru o scurtă perioadă, în avantaj (31-27).

Suspansul a fost la ordinea zilei în Sala Polivalentă, dar a scos la iveală câteva "mâini moarte". Cu două minute înainte de final, la 55-57, Barnette a ratat singur cu panoul și bucureștenii s-au desprins. Elevii lui Marcel Țenter n-au fost mai inspirați nici de la "linia suspinelor", unde au avut un procentaj dezastruos, cu 14 "libere" ratate. Sub orice critică a fost și căpitanul Silvășan, "omul air-ball" contra Stelei, autor a numai 3 puncte, record negativ pentru el. În nota echipei sale a fost, surprinzător, și americanul Millage. De altfel, principalul marcator al gazdelor a fost Lalovic, cu 14 puncte (!).

Învins la revenire sa la Cluj, antrenorul Marcel Țenter a explicat unde s-a pierdut meciul cu Steaua. "Am jucat contra unei echipe care are foarte multă încredere în urma rezultatelor bune din ultimele etape. La noi se vede o lipsă clară de încredere, se vede la procentajele noastre, pentru că, practic, este singurul lucru în care au fost mai buni decât noi. Am ratat 14 "libere". Într-un meci ca acesta, ratările sunt critice și denotă starea noastră de spirit din acest moment. Găsesc pozitiv faptul că am reușit foarte multă vreme să ne apărăm foarte bine. Am avut mai multe recuperări decât ei, deci, la capitolul dorință stăm foarte bine. Din păcate, trebuie să lucrăm la capitolul eficiență, încredere. Este bine că urmează imediat un alt meci și e obligatoriu ca acest meci să-l câștigăm", a declarat Țenter, după meci.

Teatrul din Sala Polivalentă

Publicul a dezamăgit și după al doilea meci de baschet din Sala Polivalentă. Deși asistența a fost decentă, aproape 3.000 de fani urmărind partida, rare au fost momentele în care aceștia și-au încurajat la unison favoriții, semn că, pe zi ce trece, atmosfera electrizantă din Sala Sporturilor "Horia Demian" tinde să devină o amintire. Pe lângă entuziasm, au lipsit steagurile și rolele de hârtie, iar "mâna" de oameni care formează galeria actuală a fost mai pasivă decât de obicei.

Seria neagră

SCM Craiova - "U"-BT 90-86 (25 octombrie)
"U"-BT - CSU Sibiu 82-83 (31 octombrie)
Magnofit - "U"-BT 84-77 (5 noiembrie)
BCM Pitești - "U"-BT 86-79 (8 noiembrie)
"U"-BT - Trabzonspor 80-81 (11 noiembrie)
"U"-BT - Steaua 57-64 (15 noiembrie)

19 octombrie - este data la care "U"-BT a bifat ultima sa victorie în campionat, 94-60 cu CSM Oradea, în Sala Sporturilor "Horia Demian".

 

Comenteaza