Situație complicată în Gruia. „Deocamdată, Marius Șumudică rămâne antrenor la CFR Cluj”

Situație complicată în Gruia. „Deocamdată, Marius Șumudică rămâne antrenor la CFR Cluj”

Ioan Varga, patronul lui CFR Cluj, vrea să îl demită pe Marius Șumudică de la echipă, însă este obligat să îi plătească clauza de reziliere antrenorului, astfel că lucrurile nu sunt rezolvate la campioana României.

După meciul cu Steaua Roșie Belgrad, Șumudică nu a mai fost lăsat să intre la baza de pregătire, astfel că nu a putut să conducă antrenamentul de vineri. Tehnicianul a fost ferm și a anunțat că nu demisionează, având un contract clar.

Suporterii lui CFR Cluj au participat la o ședință, vineri după-amiază, alături de mai mulți reprezentanți ai campioanei și au anunțat că, pentru moment, Șumudică rămâne la CFR Cluj.

"Azi am participat la o scurtă discuție cu câțiva reprezentanți ai clubului nostru. Deocamdată, Marius Șumudică rămâne antrenorul echipei. O să urmeze o ședință la nivelul clubului în zilele următoare în care o să se stabilească ce o să urmeze în viitorul apropiat", a transmis Peluza Vișinie, pe Facebook.

Potrivit digisport.ro, la ședința de azi, jucătorii lui CFR Cluj au fost vehemenți și și-au manifestat din nou susținerea pentru președintele Marian Copilu și antrenorul Marius Șumudică, pe care patronul îi vrea plecați de la echipă.

Astfel, rămâne de văzut dacă Șumudică și conducerea lui CFR Cluj vor ajunge la un acord în privința rezilierii contractului sau dacă antrenorul va fi pe bancă și la duelul cu FCSB, programat duminică, de la 21:00.

Șansele cele mai mari pentru înlocuirea lui Marius Șumudică le are Dan Petrescu. 

Doar Şumudică are de luat 300.000 de la CFR Cluj pentru rezilierea unilaterală a contractului

Ioan Varga a decis să-l dea afară pe Marius Şumudică şi pe staff-ul acestuia, plus pe Copilu şi pe Ivaşcu, deşi aflase că va trebui să-i plătească circa 300.000 de euro doar lui Şumudică, clauză şi salarii restante.

Chiar dacă trebuie să plătească aceşti bani pe lângă salariile restante pe care colaboratorii lui Şumi le au de primit, Varga nu a dat înapoi.

Iniţial, Varga era convins că ratarea prezenţei în grupele Europa League îi permite să demită antrenorul şi staff-ul fără niciun fel de despăgubire. Este motivul pentru care lucrează de mai multă vreme la readucerea lui Dan Petrescu, convins să revină după ce a fost asigurat de plecarea lui Copilu.

Pe lângă aceste clauze, pentru ca oamenii demişi să semneze rezilierile impuse de club, ar trebui să-şi primească şi salariile restante, care numai la Şumudică însumează circa 40.000 de euro.

Comenteaza