Slask Wroclaw, următorul adversar din EuroCup pentru U-BT. Clubul e cel mai titrat din Polonia

Slask Wroclaw, următorul adversar din EuroCup pentru U-BT. Clubul e cel mai titrat din Polonia
| Foto: wks-slask.eu

Campioana României are parte de prima deplasare europeană a stagiunii, în etapa a doua a fazei grupelor.

După victoria cu Turk Telekom Ankara, finalista sezonului trecut din EuroCup, baschetbaliștii de la U-BT se pregătesc pentru duelul cu Slask Wroclaw, formație învinsă în prima etapă a grupelor.

Echipa cu care urmează să se dueleze "studenții" a fost fondată în 1948 și este cea mai titrată din istoria Poloniei, cu 18 titluri, 14 Cupe, 2 SuperCupe și un total de 40 de medalii. Antrenorul prinicipal al formației este sârbul Oliver Vidin, care a mai antrenat-o pe Slask între 2019-2021, după ce anterior a condus formații din Slovacia sau Finlanda.

În lot se regăsesc, pe lângă baschetbaliștii polonezi, doi americani, un bielorus, și un lituanian. Polonezii au transferat 7 jucători și s-au despărțit de principalii protagoniști din sezonul precedent. Printre noile achiziții se evidențiază Jawun Evans, fundaș cu 50 de apariții în NBA, la Phoenix Suns, Los Angeles Clippers și Oklahoma City Thunder.

De asemenea, Gravett Hassani a jucat la Orlando Magic și a sosit în Polonia din Bundesliga. Căpitan este pivotul Artsiom Parakhouski, care a îmbrăcat în trecut maioul celor de la Maccabi Tel Aviv sau Partizan Belgrad. La rândul său, Dusan Miletic a venit din Spania, de la Girona, pe când Jakob Niziol și Daniel Golebiowski se află în permanență în vederile selecționerului Poloniei.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Slask Wroclaw se va disputa miercuri, 11 octombrie, de la 21:00.

Comenteaza