Sorana Cîrstea, dezamăgită că nu joacă la FedCup: "Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme". Reacţia antrenorului

Sorana Cîrstea, dezamăgită că nu joacă la FedCup: "Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme". Reacţia antrenorului
Sorana Cîrstea | Foto: facebook.com/romaniafedcup

Simona Halep (nr. 1 WTA) și Irina Begu (38 WTA) vor reprezenta în weekend, la Cluj, România în confruntarea cu Elveția. Sorana Cârstea (34 WTA), deși mai bine clasată în ierarhia mondială decât Begu, va lua loc în tribunele Sălii Polivalente.

Sorana Cîrstea s-a declarat extrem de dezamăgită de decizia căpitanului echipei de FedCup a României, Florin Segărceanu, și a răspuns ironic întrebărilor jurnaliștilor:  "Mă așteptam să joc. Era prima idee, însă căpitanul decide. Eu mereu am venit la Fed Cup și nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Sunt aici, dacă echipa are nevoie să joc, joc. Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme", a spus Sorana Cîrstea, citată de DigiSport.

Căpitanul echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu, a admis că alegerea Irinei Begu în detrimentul Soranei Cîrstea pentru partida de simplu de sâmbătă din cadrul meciului cu Elveţia de la Cluj-Napoca nu a fost o decizie uşoară, dar a ales această variantă după ce a cântărit atent toate aspectele care pot influenţa jocul.

''A fost o decizie dificilă, dar este un raţionament din punct de vedere tactic, poate şi din punct de vedere al jocului. Personal, în momentul acesta cred că acest teren este puţin mai bun pentru stilul de joc al Irinei şi la fel din punct de vedere tactic noi trebuie să pregătim meciul foarte serios. Nu ne gândim că o să câştigăm primele trei puncte, ne gândim să abordăm toate cele cinci meciuri cu seriozitate şi bineînţeles că în cazul în care va fi nevoie şi de un meci decisiv la dublu, dublul principal este format din Irina şi Simona. Clasamentul este foarte apropiat. Sorana este 34 WTA, nr. 2 în echipă, Irina este foarte aproape, la 4 locuri (38 WTA) şi a fost greu de decis, pentru că ambele sunt în formă, s-au antrenat bine, îşi doresc să joace. A trebuit să luăm în calcul mai multe variante şi am preferat-o pe Irina, în primul rând pentru că are o mai mai bună experienţă pe zgură şi cred că pe un astfel de teren jocul ei se pretează mai bine şi ne putem baza mai mult pe ea. Cred că este varianta de prima zi, sperăm să iasă bine, dar avem şi alte soluţii pentru a doua zi. Sorana poate să joace, la fel la dublu sperăm să nu avem emoţii, să aşteptăm până la ultima întâlnire. Simona va juca trei meciuri în funcţie de evoluţia scorului. Este clar că va juca cele două meciuri de simplu. Va juca dublu numai în cazul în care vom ajunge la 2-2. Cealaltă formulă, în cazul în care vom ajunge la 2-1, Sorana va juca în mod clar meciul patru, iar dacă vom ajunge la 2-2, intră Simona şi Irina. La 3-0, vor juca Sorana şi Mihaela Buzărnescu'', a declarat Florin Segărceanu, potrivit Agerpres.

Tragere la sorți. Primul meci: Halep vs Golubic

Simona Halep şi Viktorija Golubic vor deschide sâmbătă meciul de tenis România - Elveţia din barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorţi efectuată vineri de primarul Emil Boc la Hotel Platinia din Cluj-Napoca. Irina Begu şi Timea Bacsinzky vor juca în partida a doua de sâmbătă.

Simona Halep, nr. 1 mondial, şi Viktorija Golubic nu s-au mai înfruntat până acum în circuitul WTA sau Fed Cup. Irina Begu este condusă cu 2-1 la meciurile directe, dar românca s-a impus în ultima lor partidă, în sferturi la Estoril, cu 6-3, 7-6 (6).

În confruntările directe dintre Halep şi Bacsinzky, liderul mondial conduce cu 3-1, ultima înfruntare fiind câştigată în 2016 în 16-imi la Madrid de româncă cu 6-2, 6-3. Begu şi Golubic au disputat un singur meci la simplu până acum, câştigat de Irina cu 6-2, 7-6 (6), în sferturi la Budapesta în 2008.

Duminică, Simona Halep o va întâlni pe Timea Bacsinzky în prima partidă de simplu, iar Begu va juca cu Viktorija Golubic în a doua partidă de simplu.

La dublu, Simona Halep şi Irina Begu vor primi replica perechii Patty Schnyder/Jil Teichman.

Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Elveţia, programat la Cluj-Napoca în play-off-ul Grupei Mondiale

Lotul echipei Elveţiei pentru acest meci le cuprinde pe Timea Bacsinszky (46 la simplu, 136 la dublu), Viktorija Golubic (115 la simplu, 71 la dublu), Jil Teichmann (135 la simplu, 209 la dublu), Patty Schnyder (149 la simplu). Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, va reveni după o pauză de şapte ani în echipa de Fed Cup a Elveţiei, pentru meciul cu România.

Una dintre cele mai talentate jucătoare elveţiene, Belinda Bencic (71 WTA) este accidentată şi nu poate evolua la Cluj-Napoca.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În clasamentul pe naţiuni al Fed Cup, România ocupă locul 10, iar Elveţia este pe locul 6.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Arbitrul Roberto Ranieri (Italia) va conduce meciul de la Cluj, iar reprezentantul ITF este Katerina Guenova (Bulgaria).

Comenteaza