Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală la US Open. Are asigurat un premiu de aproape jumătate de milion de dolari

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală la US Open. Are asigurat un premiu de aproape jumătate de milion de dolari
| Foto: captura video - https://www.facebook.com/usopentennis

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open, ultimul Grand Slam al anului, după 6-3, 6-3 cu Belinda Bencic.

Sorana Cîrstea, în vârstă de 33 de ani, locul 30 în clasamentul WTA, a ajuns duminică în sferturile de finală ale US Open, turneu de tenis de Mare Șlem, după o victorie categorică împotriva Belindei Bencic, jucătoare din elveția aflată pe locul 13 WTA şi cap de serie 15. Cîrstea a trecut de Bencic cu 6-3, 6-3.

Cîrstea mai are de trecut două hopuri pentru a ajunge în finală. Ea o va întâlni în sferturile de finală de la US Open pe Karolina Muchova (Cehia, locul 10 WTA), care a trecut în treei seturi de chinezoaica Wang Xin.

Românca a avut un joc mult mai agresiv și mai precis decât al rivalei, cu 5 ași față de zero ai lui Bencic și 3 urcări câștigătoare la fileu, față de una singură. Sorana a avut 16 lovituri direct câștigătoare, față de cele 13 ale adversarei, și doar 14 erori neforțate, față de 32 ale lui Bencic, potrivit statisticii oficiale.

Cu această performanță, Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță din carieră – sfert de finală la Roland Garros în 2009, când a fost învinsă de Samantha Stosur, scor 6-1, 6-3.

Cîrstea şi-a asigurat deja un premiu de 455.000 de dolari şi 430 de puncte prin performanța obținută la US Open.

Comenteaza