Sosesc întăririle la U-BT. Un finalist de Basketball Champions League se alătură campioanei României

Sosesc întăririle la U-BT. Un finalist de Basketball Champions League se alătură campioanei României
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a anunțat transferul unui internațional leton în vârstă de 32 de ani.

"U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer. Este vorba despre Mareks Mejeris, baschetbalist cu o experiență bogată în naționala Letoniei.

Mejeris va împlini în septembrie 32 de ani, măsoară 2.07 metri și poate fi utilizat pe pozițiile 3, respectiv 4. Jucătorul baltic vine la U-Banca Transilvania de la finalista ediției precedente din Basketball Champions League, Hapoel Ierusalim.

Mareks și-a început cariera profesionistă în 2009, alături de echipa orașului natal, BK Liepāja. Ulterior s-a transferat în eșalonul secund din Spania, la Club Baloncesto Clavijo. În Spania, letonul a mai îmbrăcat maioul formațiilor Fuenlabrada și Ford Burgos.

În 2014, Mejeris s-a întors în țara natală și a câștigat trei titluri cu VEF Riga. Totodată, a fost desemnat MVP-ul Play-Off-ului din Letonia și a primit în 2016 distincția pentru cel mai bun jucător defensiv al sezonului. Mai târziu, sportivul și-a continuat cariera în Rusia, la Parma Basket, evoluând inclusiv în Liga VTB.

Totodată, Mareks a jucat o scurtă perioadă la gruparea italiană Victoria Libertas Pesaro, iar sezonul precedent l-a găsit în Israel, la Hapoel Ierusalim. Astfel, acesta a înregistrat statistici de 7.4 puncte, 3.7 recuperări și 1.9 pase decisive în Basketball Champions League.

Alături de naționala Letoniei, jucătorul a participat la EuroBasket 2011, 2013 și 2015", a transmis campioana României.

Comenteaza