Spania şi-a ÎNCHIS antrenamentul. De ce nu îi mai puteţi vedea pe Ramos şi Fabregas

Spania şi-a ÎNCHIS antrenamentul. De ce nu îi mai puteţi vedea pe Ramos şi Fabregas
Naţionala Spaniei anunţase iniţial că va susţine la Cluj un antrenament oficial deshis publicului.

Naţionala Spaniei, care are programat un antrenament oficial, sâmbătă, la 19:30, înaintea meciului de duminică seara, cu România, anunţase iniţial că şedinţa de pregătire este deschisă publicului. Acest lucru s-a schimbat însă astăzi dimineaţă. În conferinţa de presă dedicată măsurile de ordine şi siguranţă luate de autorităţi a apărut informaţia că antrenamentul va fi deschis doar 15 minute şi doar pentru reprezentanţii acreditaţi ai presei. 

"Ne-am pregătit să facem faţă la 10.000 de oameni, urma să venim cu un efectiv extrem de numeros. Chiar dacă era doar un antrenament, trebuia să facem control corporal şi să ne asigurăm că nu vor apărea incidente", au spus reprezentanţii Jandarmeriei. 

Autorităţile au presupus că spaniolii s-au speriat după atentatele de marţi, de la Bruxelles, şi nu au dorit să îşi asume niciun fel de risc.

Măsurile de ordine pentru meciul România - Spania sunt excepţionale. Dacă la un meci din Liga Campionilor erau mobilizate 500 sau 600 de forţe de ordine, acum sunt peste 800. Numai Gruparea Mobilă de Jandarmi vine cu 300 de persoane, poliţia aduce 200 de angajaţi, la care se adaugă 30 de reprezentanţi ai Poliţiei Locale, iar în interiorul arenei vor acţiona 277 de stewarzi.

"Le cerem spectatorilor să aibă răbdare, pentru că trecerea prin turnichet durează circa 10 secunde. Îi rugăm să vină cu bagaje puţine, fără sticle sau pet-uri şi fără umbrelă. Dacă plouă, îi rugăm să folosească pelerine", a spus Teodor Pop-Puşcaş, patronul firmei de pază. 

Radu Raţiu, directorul Cluj Arena SA, a venit cu o precizare suplimentară: "Rugăm spectatorii să vină la stadion din timp, pentru că se joacă cu casa închisă, cum se spune, şi e nevoie de timp pentru a intra 30.000 de oameni pe stadion".

Oaspeţii vor avea doar 40 de suporteri veniţi din Spania. Aceştia se deplasează chiar cu charterul naţionalei ţării lor.

Meciul România - Spania va avea loc duminică, la 21:45, şi va fi transmis în direct de TVR1 şi Dolce Sport.

Comenteaza