Staff-ul U-BT Cluj-Napoca, mulțumit de campania de achiziții: "Am adus jucători cu experiență"

Staff-ul U-BT Cluj-Napoca, mulțumit de campania de achiziții: "Am adus jucători cu experiență"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României s-a întărit cu patru baschetbaliști cu mare experiență în competițiile puternice din Europa, dar și cu un internațional român.

Mihai Măciucă, Mareks Mejeris, Bryce Jones, D.J. Seeley și Jarrel Eddie sunt noii baschetbaliști ai formației clujene. Antrenorul Mihai Silvășan se declară mulțumit de achizițiile reușite de echipa sa, însă recunoaște că se gândește și la posibilitatea de a mai adauga lotului un alt baschetbalist străin.

"Avem 6 străini în prezent, suntem mulțumiți cu ce jucători am reușit să luăm. Ne gândim dacă să luăm și un al 7-lea. După ce vom vedea cum arată echipa în primele meciuri și la antrenamente vom decide unde și dacă e nevoie.

Mă bazez pe Stipanovic, Richard, Guzman, de ce nu și Cățe. Sunt jucători care știu ce se întâmplă aici, ce îmi doresc și ce mentalitate trebuie să aibă. Sper și cred că vor ajuta în integrarea noilor veniți.

Am adus jucători cu experiență, Mejeris a câștigat titluri, Eddie și Seeley au experiență la nivel înalt. Singurul care nu cred că a câștigat în Europa e Jones, dar e un jucător cu un caracter excepțional, care cred că se va integra extrem de repede", a explicat Silvășan.

În plus, directorul sportiv Branko Cuic a vorbit despre modul cum au decurs negocierile și dificultățile pe care le întâmpina staff-ul campioanei României în discuțiile cu baschetbaliștii.

"Participarea în EuroCup e un plus în negocierile cu jucătorii străini. Oricât de mult am crescut, ei știu de regula cu doi români, de deplasările interne lungi. Asta ne trage în jos la negocieri. Am încercat să facem echipa cea mai bună în condițiile pe care le avem.

Am negociat cu mulți jucători, cu unii am depășit chiar limitele noastre pentru a încerca să îi aducem și tot nu am reușit. Încâ suntem o echipă din România, unii sunt mai atrași de echipe din subsolul clasamentului din Italia de exemplu decât de o echipă din România.

Suntem mulțumiți cu ce am achiziționat până acum. Bugetul rămâne neschimbat, poate am adăugat 10% la bugetul de salarii pentru a face o echipă mai bună", a dezvăluit Cuic.

Comenteaza