Start cu dreptul în EuroCup. U-BT Cluj-Napoca a învins finalista sezonului trecut

Start cu dreptul în EuroCup. U-BT Cluj-Napoca a învins finalista sezonului trecut
| Foto: euroleaguebasketball.net

Chiar dacă a evoluat sub așteptări în cel de-al treilea sfert, formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus cu 80-71, în fața celor de la Turk Telekom Ankara.

Încurajați de un public numeros și gălăgios, campionii României au început furtunos jocul, cu un parțial de 12-0. Clujenii au avut intensitate în ambele faze ale jocului, în timp ce turcii nu au avut răspuns pentru ritmul ridicat arătat de gazde. Astfel, după primele 10 minute, U-BT Cluj conducea cu 28-14.

Sfertul secund s-a desfășurat după același scenariu. Elevii lui Mihai Silvășan au fost eficienți în ofensivă, unde au transformat aproape jumătate dintre aruncările de la mare distanță (41.7%), dar i-au forțat și pe oaspeți să greșească și au profitat pe contraatac. Dintre noile achiziții, Jones și Seeley au părut bine integrați în echipă, în timp ce debutantul Mokoka a arătat un nivel bun. Așadar, la pauză, campioana României conducea 50-26.

După revenirea de la cabine, "studenții" au avut o prestație dezastruoasă. În timp ce turcii au marcat 23 de puncte, clujenii au marcat doar 3, iar diferența dintre cele două echipe s-a redus la doar două posesii. Căpitanul Patrick Richard și-a trezit colegii, însă înaintea ultimelor 10 minute de joc avantajul era fragil, 59-52.

În cel de-al patrulea sfert, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au arătat din nou un nivel bun și s-au distanțat la o diferență formată din două cifre. Campioana României a controlat partida și, în ciuda eforturilor turcilor, a reușit să își păstreze avantajul și să se impună în cele din urmă cu 80-71.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Bryce Jones și Karel Guzman, ambii cu câte 14 puncte, urmați de D.J. Seeley cu 12 puncte.

Comenteaza