Start în noul sezon pentru “U” Cluj. “Studenții” încep lupta pentru promovare la Reșița

Start în noul sezon pentru “U” Cluj. “Studenții” încep lupta pentru promovare la Reșița
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Echipa clujeană debutează în noua stagiune cu același obiectiv ca și anul trecut, pe terenul nou-promovatei din Banat.

După ce în sezonul trecut “Șepcile roșii” au ratat prezența în Liga 1 în urma meciului de baraj, noua stagiune îi găsește pe clujeni tot cu gândul la promovare. Vara a fost una agitată, cu schimbări atât la nivelul staff-ului tehnic, cât și la nivelul lotului. “Studenții” se bazează acum pe o adevărată colonie portugheză, care trebuie să ducă echipa spre elita fotbalului românesc.

Debutul în noul sezon va avea loc la Reșița, pe terenul unei noui-promovate. Echipa pregătită de Leo Doană a ajuns cu emoții în eșalonul secund, la mare luptă cu Șoimii Lipova, în fața căreia a avut un avans de două puncte. Bănățenii s-au pregătit pe plan local în pauza competițională, înregistrând trei victorii, o remiză și o înfrângere.

Cristi Dulca îndeamnă la concentrare înaintea primului duel al sezonului. “Aşteptăm cu nerăbdare începutul campionatului şi ne concentrăm, în primul rând, asupra acestui prim joc, cu CSM Reşiţa, după care vom lua fiecare etapă în parte. Va fi un campionat foarte disputat, cu echipe de tradiţie, cu suporteri, ceea ce este foarte bine pentru fotbalul nostru, în primul rând.

Mă aştept la 10.000-11.000 de spectatori la Reşiţa, pentru că ei nu au mai jucat de foarte mult timp în Liga a II-a. Respectăm adversarul, este primul joc şi trebuie să îl tratăm cu multă seriozitate, dar, evident, vrem să ne impunem”, a declarat tehnicianul.

La rândul său, Leo Doană laudă echipa clujeană, dar speră la victorie în startul sezonului. “Ne așteaptă un meci foarte greu, împotriva unei echipe de tradiție din fotbalul românesc. Obiectivul lor este promovarea, deci nu concep pași greșiți. Sperăm să ne ridicăm la nivelul competiției și să nu ne facem de râs. Ne dorim ca rezultatul să fie de partea noastră.

Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă. Condițiile de pregătire au fost foarte bune, iar băieții au răspuns pe măsură la antrenamente. Am mare încredere în jucătorii mei că vor face un joc bun cu U Cluj, iar rezultatul va fi de partea noastră. Lotul este valid, cu excepția lui Teo Caragea, care este accidentat de mai mult timp”, a spus antrenorul celor de la CSM Reșița pentru caon.ro.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe s-a disputat în 18 mai 2016, tot în Liga a 2-a, iar victoria le-a revenit clujenilor, scor 2-1. Jocul din prima etapă a stagiunii 2019-2020 din eșalonul secund e programat astăzi, de la ora 18:00 și va fi televizat de Telekomsport 1, Digisport 1 și Look Sport.

Comenteaza