Steaua a obţinut un punct la debutul în grupele Europa League: Danke Schalke!

Steaua a obţinut un punct la debutul în grupele Europa League: Danke Schalke!
Steaua şi Schalke au remizat în Gruia, după un meci lipsit de spectaculozitate sau ocazii notabile de gol.

Formaţia bucureşteană nu a mai reuşit să repete performanţa din precendetul joc disputat pe arena "Dr. Constantin Rădulescu", când a învins-o pe ŢSKA Sofia cu 2-0, şi a făcut scor alb cu nemţii de la Schalke, fără a avea vreun şut pe spaţiul porţii.

Vezi aici o galerie foto de la meciul de aseară

După umilinţa din campionat cu Gaz Metan Mediaş (0-3), Steaua primea vizita lui Schalke 04, în debutul grupelor Europa League. Formaţia lui Roni Levy, aşezată într-un modul ofensiv pe hârtie, 4-3-3, nu a pus prea mari probleme oaspeţilor, apropiindu-se sporadic şi întâmplător, în acelaşi timp, de poarta adversă. Mihai Costea a experimentat duelurile cu Howedes şi Matip sau Fuchs şi le-a pierdut pe toate, evidenţiindu-se doar prin risipa haotică de energie.

Nemţii şi-au arătat superioritatea în momentul în care au ieşit la joc. Au început să deseneze frumos, iar steliştii să viseze că vor recupera balonul. Raul, deşi "neamţ" de un an de zile, şi-a păstrat fantezia cu care încânta tribunele de pe Santiago Bernabeu. A pasat fără greşeală, a driblat şi a fost autorul celei mari mari ocazii a primei părţi, însă lovitura sa de cap din centrul careului a fost respinsă cu dificultate de Tătăruşanu (min. 35). Steaua a încercat să îşi depăşească condiţia, visând la participările europene din trecut, când echipa antrenată de Olăroiu ajungea în semifinalele defunctei Cupe UEFA. Dar au visat şi atât!

În partea secundă bucureştenii au ieşit mai hotărâţi de la cabine şi au încercat să compenseze diferenţa de valoare printr-o dăruire exemplară. Tănase a scăpat spre poarta lui Fahrmann, a dat impresia că va ajunge mingea, însă goalkeeper-ul german i-a luat faţa.

Schalke şi-a văzut de joc, iar când a forţat, au apărut problemele. Farfan a pătruns pe dreapta, a centrat în careu, iar Huntelaar le-a luat faţa fundaşilor stelişti şi a nimerit transversala din câţiva metri (65). Tot el s-a aflat în faţa golului, după o pasă recepţionată de la Holtby, dar a fost blocat în momentul şutului (69).

Steliştii au rămas fără replică până la finalul partidei. Au solicitat un penalty la o cădere uşoară a lui Rusescu în careul advers şi nimic mai mult. Fluier final, 0-0 şi Steaua poate răsufla uşurată cu un punct pentru care a tras din greu.


Steaua Bucureşti - Schalke 04 Gelsenkirchen 0-0


Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu", Spectatori: 18.000

Steaua: Tătăruşanu - Geraldo, Gardoş, Galamaz, Latovlevici - Prepeliţă (67, Rusescu), Bourceanu, Brandan - Tatu, M. Costea (80, Nikolic), Tănase (90, Fl. Costea)
Antrenor: Roni Levy

Schalke 04: Fahrmann - Uchida, Howerdes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan (80, Baumjohann), Raul, Marica (74, Draxler) - Huntelaar
Antrenor: Ralf Rangnick

Cartonaşe galbene: Bourceanu, Brandan/Farfan, Papadopoulos

Au arbitrat: Michael Koukoulakis (central) - Dimitrios Saraidaris şi Leonidas Vasileiadis (asistenţi) - Anastasios Kakos şi Stavros Tritsolis (adiţionali)

 

 

Comenteaza