Steaua – U-BT 86-78. Bucureștenii s-au impus în al patrulea meci din semifinale, iar decisivul se joacă la Cluj

Steaua – U-BT 86-78. Bucureștenii s-au impus în al patrulea meci din semifinale, iar decisivul se joacă la Cluj
| Foto: foto u-bt.ro

Gazdele au câștigat, după ce au controlat mai bine jocul, în ciuda unei reveniri spectaculoase a clujenilor.

Roș-albaștri au început mai bine partida din Sala Regimentului de Gardă “Mihai Viteazul”. La jumătatea sfertului, gazdele conduceau cu 13-4. Clujenii au ratat multe aruncări simple, iar Steaua a profitat. Scorul după 10 minute era 22-9, elevii lui Mihai Silvășan având un procentaj de 14% la aruncările din acțiune.

Sfertul secund a continuar în aceeași manieră. De la jumătatea sfertului, U-BT a încercat revenirea și și-a îmbunătățit jocul ofensiv. Defensiva a funcționat, la rândul său, mai bine, “studenții” apărându-se mai agresiv. În ciuda evoluției din jocul clujenilor, tot Steaua a avut inițiativa, iar scoul pauzei a a fost 41-30.

După ce echipele au revenit de la vestiare, jocul a fost unul echilibrat. LA jumătatea timpului de joc, U-BT a reușit o revenire spectaculoasă și a egalat situația pe tabelă. Apoi, cele două echipe au mers cap la cap, iar cu 10 minute înainte de final scorul era 62-60.

În ultima parte a jocului, meciul a continuat într-un echilibru total. Formațiile s-au succedat a conducerea jocului, fără ca diferența să fie mai mare de o posesie. În cele din urmă, Steaua a reuțit să se desprindă și s-a impus cu 86-78. Astfel, “militarii” au egalat situația la general și au trimis seria în decisivul de la Cluj.

Cei mai buni marcatori ai Universității au fost Kromah (20 de puncte, 5 recuperări), Lapornik (13 puncte, 4 recuperări) și Sakic (11 puncte, 4 recuperări). De la Steaua s-au remarcat Runkausakas (19 puncte, 4 recuperări), Flowers (18 puncte, 7 recuperări) și Falker (14 puncte, 8 recuperări).

Meciul decisive al semifinalelor Ligii Naționale se va disputa miercuri, 30 mai, în Sala Polivalentă.

Comenteaza