Stoican a luat foc după eșecul cu CFR: ”E strigător la cer”. Petrescu: ”Să-mi arate o fază clară și tac”

Stoican a luat foc după eșecul cu CFR: ”E strigător la cer”. Petrescu: ”Să-mi arate o fază clară și tac”
Flavius Stoican a criticat vehement arbitrajul de la meciul dintre CFR Cluj și CSM Politehnica Iași: ”E strigător la cer”. Replica lui Dan Petrescu nu a întârziat să apară: ”Nu înțeleg de ce găsește atâtea scuze. Să-mi arate o fază clară și apoi o să tac”.

Scandalul a pornit de la faza care a precedat unicul gol al partidei, marcat de Ciprian Deac (62). Un aut a fost semnalizat diferit de arbitrul central și cel asistent. Primul în favoarea Iașiului, iar al doilea, pentru CFR. Până la urmă, George Rădulescu a revenit asupra deciziei inițiale și a dat posesia "feroviarilor".

După golul înscris de Deac, Flavius Stoican a protestat la marginea terenului și i-a chemat și pe jucători. În urma acestui eveniment, antrenorul formației din Copou a fost trimis în tribună. Stoican și-a reluat, însă, atacurile la conferința de presă de după meci.

"Mi se pare strigător la cer ca un om (centralul George Rădulescu, n. red.) să vadă un lucru și apoi, când sare banca tehnică a gazdelor, să își schimbe decizia. În dinamica jocului, când echipa are aut, se așază într-o anumită poziție.

Iar dacă tu, ca central, arăți într-o parte, apoi îți schimbi decizia, normal că de acolo pleacă faza și se dă gol. Cum să nu fiu nervos? A fost un caz, când am jucat cu Timișoara. Un arbitru arată gol, ne bucurăm cu toții câteva minute, apoi schimbă decizia.

Este incredibil. Indiferent cine pune presiune, că e Stoican, Iuliu Mureșan, Dan Petrescu sau Gică Hagi, dacă ești cavalerul fluierului, nu te interesează ce spun ceilalți", a spus Stoican.

Dan Petrescu nu a ezitat să-i răspundă omologului său. "E o victorie foarte importantă, mai ales că a fost obținută împotriva unui adversar foarte bun. În fotbal, doar victoriile îți aduc liniște. Restul e istorie. Nu mi-a plăcut scandalul care a fost aici. Nu am înțeles. De la un aut care era de fapt al nostru?

Victoria e meritată și nu înțeleg de ce se găsesc așa multe scuze. E opinia lui (Flavius Stoican, referitor la presiunea pusă pe arbitri, n. red.). Dacă ai cinci penalty-uri clare cu Mediaș, atunci trebuie să vorbesc.

Dacă era doar unul, pe cuvântul meu că nu vorbeam. Să-mi arate vreun gol care le-a fost anulat, vreun offside, o fază clară pentru ei și apoi noi tăcem din gură. Nu prea are nimeni ce să arate împotriva noastră. Cam asta e realitatea", a declarat antrenorul lui CFR Cluj.

Formaţia "feroviară" a învins cu 1-0 CSM Politehnica Iași, duminică, pe teren propriu, în etapa a 17-a din Liga 1. A fost prima victorie a CFR Cluj în campionat după mai bine de o lună. Ardelenii ocupă locul 2 în clasament, cu 37 puncte. Moldovenii sunt pe 8, cu 21 puncte.

Comenteaza