Straniul caz al Astrei. Giurgiuvenii ar fi trebuit să fie retrogradați în Liga 3, însă continuă în eșalonul secund

Straniul caz al Astrei. Giurgiuvenii ar fi trebuit să fie retrogradați în Liga 3, însă continuă în eșalonul secund
| Foto: FC Universitatea Cluj

Fosta campioană a României s-a confruntat cu trei cazuri de dopaj și, conform regulamentelor, ar fi trebuit să fie trimisă în cel de-al treilea eșalon. Faptul că decizia întârzie influențează lupta pentru promovare și dezavantajează FC Universitatea Cluj.

Deși a cucerit titlul în Liga 1 în 2016, Cupa României în 2014 și două Supercupe în 2015, respectiv 2017, Astra Giurgiu se află într-o situație dezastruoasă. Trupa de la malul Dunării a retrogradat la finalul sezonului trecut din prima ligă și a fost depunctată cu 14 puncte în eșalonul secund.

Cu toate acestea, giurgiuvenii ar fi trebuit să retrogradeze în Liga a 3-a în urma cazului de dopaj în care clubul a fost implicat, dar și din cauza restanțelor față de foști angajați. Nu mai puțin de trei jucători ai Astrei, Takayuki Seto, Kehinde Fatai și Alex Ioniță au fost suspendați după ce au efectuat mai multe proceduri interzise în timpul sezonului trecut.

Cei trei și-au ispășit pedepsele dictate de Agenția Națională Anti Doping și au revenit pe teren, în timp ce fosta campioană a României joacă în Liga a 2-a. Dacă Astra ar fi retrogradată în Liga a 3-a, clasamentul eșalonului secund ar arăta diferit, iar datele luptei pentru promovare ar fi sensibil schimbate.

Dintre echipele aflate pe un loc de play-off, Petrolul (2-1), Hermannstadt (5-0) și Concordia Chiajna (2-1) au învins Astra, Universitatea Cluj (1-2) a pierdut contra giurgiuvenilor, Steaua (1-1) a remizat, iar FC Buzău urmează să se dueleze cu trupa de la malul Dunării.

Dacă Astra ar fi exclusă din Liga 2 și ar fi retrogradată, așa cum cere regulamentul, clasamentul ligii secunde înaintea ultimelor trei jocuri din sezonul regulat ar arăta astfel:

  1. Petrolul (-3 p.) 39 p.
  2. ”U” Cluj 33 p.
  3. Hermannstadt (-3 p.) 32 p.
  4. Concordia Chiajna (-3 p.) 29 p.
  5. FC Buzău 28 p.
  6. Steaua (-1 p.) 27 p.
Comenteaza