Strategie inovativă la CFR: “Iei eventul şi pleci!”

Strategie inovativă la CFR: “Iei eventul şi pleci!”
Arpad Paszkany spune că obiectivul noului antrenor va fi eventul în sezonul viitor, după care clubul va renunţa la serviciile sale.

Numele noului antrenor al echipei CFR Cluj va fi dezvăluit oficial duminică, a anunţat ieri patronul Arpad Paszkany. Acesta a evitat să admită dacă tehnicianul care va conduce formaţia sezonul viitor va fi Jorge Costa, despre care presa lusitană susţine că a semnat deja cu echipa clujeană.

Principalul finanţator al clubului clujean, Arpad Paszkany, a anunţat ieri că noul antrenor va fi prezentat la o zi după meciul cu Steaua, ultimul din acest sezon al Ligii I. "Nu pot să vă dau nici un nume până duminică, dar pot să vă spun că l-am ales pentru personalitatea lui şi pentru combativitate. Minteuan va rămâne în cadrul clubului indiferent ce se va întâmpla. Nu ştiu încă pe ce post, avem mai multe libere, nu avem nici antrenor la echipa a doua, vom vedea ce funcţie va ocupa", a declarat Paszkany. Potrivit presei portugheze, Costa a semnat deja un contract pe doi ani şi va fi însoţit de un singur antrenor secund, un alt fost jucător al echipei FC Porto, Jaime Magalhaes. Înţelegerea a fost semnată luni după-amiază la Porto, la finalul unei întâlniri de două ore dintre antrenor şi directorul sportiv al echipei clujene, Răzvan Zamfir. Acordul a venit după ce un prim contact a fost luat săptămâna trecută de preşedintele echipei, Iuliu Mureşan.

Patronul "feroviarilor" a afirmat că lotul pentru sezonul viitor este conturat în proporţie de 95% şi că va mai aduce jucători doar dacă se va ivi o oportunitate deosebită. Paszkany recunoaşte că nu i-a cerut părerea antrenorului când a făcut transferurile şi că acesta trebuie să lucreze cu lotul care i se oferă. "Nu m-am consultat cu antrenorul când am adus jucătorii. Antrenorul este un angajat, el trebuie să lucreze cu materialul care i se pune la dispoziţie. În acest sezon m-am dat cu capul de toţi pereţii pentru că am ascultat sfaturile unui anumit tehnician, care apoi a plecat. Eu i-am spus noului antrenor care sunt condiţiile şi l-am întrebat dacă acceptă. El poate să facă propuneri, pe care le discutăm", şi-a expus Arpad Paszkany "filosofia" în ceea ce priveşte transferurile şi relaţia dintre antrenor şi conducere. Cu toate acestea, obiectivul impus noului antrenor este unul înalt. "Eventul! După ce ai reuşit acest lucru de două ori, nu poţi să îţi propui altceva. Eu sunt principalul vinovat pentru ratarea actualului sezonul, pentru că mi-am încălcat o promisiune, aceea că nu ne-am despărţit de antrenor după ce am realizat eventul. Următorul tehnician care va câştiga titlul va sărbători alături de noi, ne vom face poze, îi vom plăti şi îi vom mulţumi pentru tot", a mai punctat finanţatorul "feroviarilor".

Jucătorii echipei din Gruia spun că numele lui Costa le este familiar din perioada în care acesta evolua ca fotbalist, dar că nu ştiu prea multe despre abilităţile sale ca antrenor. "Costa este un idol în Portugalia, a câştigat multe trofee, printre care Cupa UEFA şi Liga Campionilor. Pentru mine nu a fost un idol, pentru că eu ţin cu Benfica, dar a fost un mare jucător. Nu îl ştiu prea bine ca antrenor, a pregătit doar două sau trei echipe, dar a făcut o treabă bună. Dacă este inteligent, probabil că a învăţat din perioada în care l-a avut ca antrenor pe Mourinho", a precizat căpitanul Ricardo Cadu. Un alt fundaş al echipei clujene, Ionuţ Rada, este de părere că o echipă are nevoie de continuitate la nivelul băncii tehnice, însă când rezultatele nu sunt cele aşteptate o schimbare este binevenită. "Nu pot să spun prea multe despre noul antrenor, ştiu doar ce am văzut prin ziare, vom vedea în perioada de pregătire. Ştiu că a realizat multe ca jucător. Dacă el va fi cel care va veni, sper să avem o colaborare bună. Poate va fi şi un imbold pentru noi dacă va asista la ultimul meci. Continuitatea este importantă, dar rezultatele au lăsat de dorit, aşa că cei din conducere au dreptul să ia măsuri. Cu toate acestea, ştim că noi suntem cei mai vinovaţi", a recunoscut Rada.

Deac nu se întoarce la CFR, spune Paszkany

Deşi a traversat o perioadă mai puţin fericită de când s-a transferat la Schalke 04, Ciprian Deac nu va mai juca la CFR nici măcar sub formă de împrumut. "Deac nu se întoarce, nu a fost vorba să ni-l împrumute. Pentru el este mai bine să rămână acolo, iar dacă nu se poate, să fie împrumutat tot la o echipă din Germania. O întoarcere în România nu ar fi bună pentru el din punct de vedere moral", consideră Arpad Paszkany.

 

 

Comenteaza