"Studentele" sunt pe val. "U" a învins cu 37-23 Unirea Slobozia

Este al doilea succes consecutiv obţinut de Universitatea, după 31-24 cu CSM Bistriţa.

"U" Cluj a învins duminică, pe teren propriu, cu 37-23 (17-9), Unirea Slobozia, în cea de-a patra rundă din Liga Naţională de handbal feminin.

"Studentele" au controlat autoritar partida de la Sala Polivalentă, având în primele 15 minute un avantaj de 7 puncte (10-3). Pe finalul primei reprize, s-au desprins la 17-9. Universitatea a continuat să domine şi în a doua parte, câştigând în cele din urmă la o diferenţă de 14 puncte (37-23).

Cea mai bună marcatoare a clujencelor a fost Chintoan (10 goluri), urmată de Alla Sheiko (5), Tamara Bokaric (4), Tămaş (4), Severin (3), Laslo (3), Tetean (3), Vălean (2), Boian (2) şi Popa (1).

Golurile echipei din Slobozia au fost înscrise de Bianca Enescu (8), Andreea Ivan (4), Horobet (3), Georgescu (2), Pătuleanu (2), Iovănescu (2), Alina Ilie (1) şi Mădălina Toma (1).

Este a doua victorie consecutivă obţinută de Universitatea, după 31-24 cu CSM Bistriţa în deplasare.

"Sunt 3 puncte importante. Fetele s-au mobilizat foarte bine după succesul de la Bistriţa. Este păcat că nu am reuşit să câştigăm şi cu Cisnădie, dar trebuie să mergem înainte. Ne dorim să creştem de la meci la meci. Felicit din toată inima echipa, staff-ul şi pe toţi oamenii care au fost alături de club în aceste momente", a spus antrenorul Universităţii Cluj, Carmen Amariei.

În aceste zile, selecţionerul Tomas Ryde a anunţat lotul lărgit pentru Campionatul European din luna decembrie. Pe lista sa se află şi trei jucătoare de la "U". E vorba de Florina Chintoa (30 ani), Laura Popa (22 ani) şi Cristina Laslo (20 ani). Ultima dintre ele se află la prima convocare în selecţionata mare.

"Sper din tot sufletul ca cele trei să confirme. Laura nu este o noutate în angrenajul echipei naţionale. În privinţa Cristinei nu am nici o emoţie, pentru că ştiu că este pregătită să facă acest pas. Nu înţeleg, însă, de ce nu a fost convocată şi Ionica Munteanu. Dintr-un lot de cinci portari, cred că ar fi meritat să fie şi ea chemată", a declarat Amariei.

"A fost o mare bucurie vestea convocării la naţionala de senioare, un moment pe care l-am sărbătorit cu familia şi prietenii. E o senzaţie nemaipomenită şi sper să am rezultate cât mai bune acolo", a afirmat Cristina Laslo.

"Sincer să fiu, nu aveam mari aşteptări de la acest meci. Valoarea şi entuziasmul celor de la Universitatea a făcut diferenţa astăzi. Noi am jucat şi joi după-masă, sâmbătă am fost pe drum toată ziua şi am căzut dn punct de vedere fizic. Asta nu ne scuză, însă, prestaţia. Le felicit pe Amariei şi Huţupan pentru ceea ce au realizat aici. "U" practică un handbal frumos", a spus antrenorul Unirii Slobozia, Dumitru Muşi.

Cu acest rezultat, "U" Cluj urcă pe locul 5, cu 7 puncte. De partea cealaltă, Unirea Slobozia se clasează pe locul 11, cu un singur punct.

Etapa următoare, "studentele" vor juca pe teren străin cu CSM Ploieşti. Întâlnirea cu formaţia prahoveană se va disputa joi, 29 septembrie 2016. Tot în aceeaşi zi, Unirea Slobozia va întâlni, acasă, Cetatea Deva.

Comenteaza