"Studenții" au revenit acasă și sunt deja cu gândul la debutul Ligii 1: "Sperăm să începem bine, deși primele etape sunt foarte grele"

"Studenții" au revenit acasă și sunt deja cu gândul la debutul Ligii 1: "Sperăm să începem bine, deși primele etape sunt foarte grele"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a încheiat cantonamentul de vară și va continua pe plan local pregătirile pentru noul sezon al primei ligi.

Deși nu au câștigat niciunul dintre amicalele din Austria și nu au reușit să înscrie în jocurile de pregătire disputate departe de casă, jucătorii formației clujene sunt încrezători înainte de debutul în noul sezon.

Căpitanul Romario Pires susține că perioada de pregătire a fost una bună, jocul "studenților" a arătat bine și este nerăbdător să înceapă noul sezon pe terenul FCSB-ului.

"A fost un cantonament bun, ne-am pregătit bine. Cred că băieții au reușit să se integreze și a fost o perioadă reușită. Sper că ne-am păstrat golurile pentru campionat. Am făcut jocuri bune, cu multe ocazii.

De ce e un debut complicat? Sunt meciuri normale, suntem "U" Cluj, nu cred că e ceva de speriat. Jucăm cu echipe bune, asta ne-am dorit, dacă nu rămâneam în Liga a 2-a. Au venit jucători cu experiență, care au calitate și știu ce înseamnă Liga 1.

Suntem 11 bărbați contra alți 11 bărbați. Noi avem o echipă bună și mergem acolo să jucăm fotbal. Fanii ne-au împins de la spate și anul trecut, au fost al 12-lea jucător. Tot orașul și-a dorit promovarea și acum trebuie să fim împreună.

Am revenit acasă, trebuie să vadă Mister ce mai trebuie să reglăm. Cred că suntem pregătiți pentru primul meci. Lotul e bun, dar știm cum e la fotbal. Nu vreau să promit că ne batem la play-off sau la titlu. Reprezentăm un brand foarte mare și asta ne împinge să fim cât mai sus", a explicat căpitanul Universității Cluj.

Un alt jucător experimentat al "Șepcilor roșii", Paul Pîrvulescu, recunoaște că programul din primele etape este unul complicat, însă împărtășește optimismul colegului său.

"Suntem bucuroși că am terminat cu bine acest cantonament, nu avem jucători cu probleme. Mai avem două săpămâni până la debutul campionatului și sperăm să începem bine, deși primele etape sunt foarte grele.

Până la urmă trebuie să jucăm cu toate echipele și cred că e mai bine să jucăm cu FCSB la început de campionat. E un debut dificil, dar sunt meciuri frumoase, va fi probabil multă lume la stadion.

Așteptăm să ne întoarcem acasă, cu siguranță va fi bine și la Mediaș, lumea a venit să ne susțină și acolo", a spus fundașul stânga. 

Primul meci al Universității Cluj după revenirea în Liga 1 va fi împotriva FCSB-ului. Partida e programată duminică, 17 iulie, de la 21:30. 

Comenteaza