"Studenții", din nou modești. Universitatea Cluj a pierdut cu Oțelul Galați

"Studenții", din nou modești. Universitatea Cluj a pierdut cu Oțelul Galați
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a fost învinsă pe teren propriu, scor 0-1.

Față în față cu o echipă care a venit la Cluj cu gândul de a obține un punct, "studenții" au întâmpinat probleme serioase. Jocul de pase propus de elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu a funcționat în fața defensivei gălățene așezate pe două linii încă de la fluierul de start.

Preocupați mai mult să tragă de timp, oaspeții au dat lovitura, spre suprinderea celor prezenți pe stadion. Maciel a ridiculizat trei jucători ai Universității Cluj și i-a pasat lui Alex Pop, care a îndeplinit o simplă formalitate și a trimis în plasă (25).

"Studenții" au continuat să caute soluții ofensive, însă fără succes. Dacă Peluza a continuat să cânte, din tribune s-au auzit în dese rânduri nemulțumiri la adresa fotbaliștilor. Chiar și așa, jucătorii nu au fost impulsionați, iar scorul pauzei a fost 0-1.

Tensiunea dintre cele două tabere s-a simțit încă din primele secvențe ale actului secund, iar deciziile lui Istvan Kovacs au iritat și mai tare protgoniștii. Jocul lipsit de inspirație al clujenilor a continuat, iar prima ocazie cu adevărat importantă a venit abia la jumătatea reprizei, când Cîmpanu l-a întins serios pe Dur- Bozoancă (66) pentru ca mai apoi Stoica să trimită mult peste din poziție bună (67).

În timp ce Oțelul nu mai contat deloc în atac, Ioan Ovidiu Sabău a trimis pe teren toate soluțiile ofensive de pe bancă. În ultimul sfert de oră, întreg stadionul s-a mobilizat și a încercat să împingă echipa măcar spre un gol egalizator, însă defensiva gălățeană a rezistat. Situația părea că se schimba în favoarea "Șepcilor roșii" în minutul 88, când Filip Ilie a marcat, dar reușita sa a fost anulată din camera VAR.

În ciuda nenumăratelor centrări trimise în careul advers în prelungirile jocului, Universitatea Cluj nu a înscris golul la care spera, iar Oțelul Galați s-a impus cu 1-0 în ultimul meci al anului disputat de "studenți" pe teren propriu.

Comenteaza