“Studenții”, pregătiți pentru primul meci oficial al anului: “UTA e o nucă tare, dar există șanse”

“Studenții”, pregătiți pentru primul meci oficial al anului: “UTA e o nucă tare, dar există șanse”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj va juca prima partidă oficială din 2021, în Cupa României, împotriva unei alte formații de tradiție, iar duelul se anunță a fi unul de foc.

“Șepcile roșii” s-au pregătit intens în noul an și, în ciuda unor rezultate mai puțin bune în ultimele amicale și a unor plecări importante, Costel Enache e în cotinuare încrezător în elevii săi. Antrenorul consideră că partida cu UTA va reprezenta un adevărat test pentru echipa sa și speră că rezultatul va fi unul favorabil.

“Suntem curioși să vedem la ce nivel suntem. Jucătorii au muncit bine, am făcut o treabă bună în condițiile în care vremea ne-a pus probleme. Per total eu sunt mulțumit de ceea ce au făcut băieții și cred că suntem pregătiți pentru jocuri.

Pentru noi meciul cu UTA e important din mai multe motive. În primul rând, avem o șansă să ieșim în evidență cu toții. În al doilea rând, vrem să vedem la ce nivel suntem față de echipele de Liga 1, iar UTA e aproape de play-off, e o echipă puternică.

În al treilea rând, jocul este foarte important pentru a ne intra în ritm. Suntem defavorizați față de adversari. Va fi primul joc pe iarbă de vreo trei luni încoace, va fi un handicap pentru noi. Au multe schimbări, iar echipa e echilibrată acum. UTA pentru noi e o nucă tare, dar există șanse. Chiar dacă sunt mai mici, noi le jucăm deschis, cu încredere și sperăm la următorul pas să vedem ce ne rezervă destinul”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul a vorbit și despre strategia clubului în următoarele luni. “Ne-am făcut cu toții un plan pentru că retragerea lui Turris ne-a cam schimbat strategia. Am plecat cu o idee în iarnă, iar acum ne-am trezit cu modificări mari. Noi ne-am pregătit să câștigăm toate meciurile pentru că asta e singura variantă să ne menținem acolo sus. Mi-e teamă de faptul că noi am putea avea momente mai puțin bune. Totuși, văd că în cadrul lotului există determinare”, a explicat Enache.

La rândul său, noul jucător al Universității Cluj, Donaldo Acka, a vorbit despre jocul cu UTA. “Cunosc echipa, e un club mare în România. Mi-am dorit să vin aici pentru că mi-a plăcut proiectul, orașul și echipa. A fost ușor să decid să vin aici și să joc pentru “U”. Am jucat câteva amicale, am muncit mult. UTA e o echipă bună, trebuie să fim concentrați și să muncim intens ca să fim pregătiți. UTA e o echipă bun, au jucători experimentați. Trebuie să ne luptăm și să ne gândim la victorie”, a spus mijlocașul.

Partida dintre Universitatea Cluj și UTA, din Cupa României se va disputa miercuri, de la 17:15.

Comenteaza